Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Calcium, proszek 500g, Echt Vital
Calcium, proszek 500g, Echt Vital
66,00 zł 43,68 zł
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
szt.
Produkt dnia
Oryginalna woda GRANDER®
Oryginalna woda GRANDER®
88,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Grillowane fenkuły z orkiszem 0
Grillowane fenkuły z orkiszem

Sezon grillowy czas zacząć. Był już batat z fetą (klik po przepis), czas na karmelizowane fenkuły.

Składniki: 150g ryżu orkiszowego, 2 bulwy fenkuła, na glazurę: 2 łyżki miodu akacjowego, 1 łyżka czerwonego octu winnego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oleju słonecznikowego, 1 łyżeczka cynamonu, szczypta galgantu, sól i pieprz do smaku.

Gotujemy orkisz. Ziarno przepłukujemy i namaczamy 2-3 godziny w zimnej wodzie, dzięki temu będzie lżej strawne. Odcedzamy, zalewamy świeżą wodę i gotujemy z dodatkiem masła do miękkości. Po ugotowaniu trzymamy jeszcze 20 minut pod przykryciem, żeby doszło.

Robimy glazurę i grillujemy warzywa. Fenkuły obieramy z wierzchniej, zdrewniałej warstwy (koper odkładamy do dekoracji) i przecinamy na pół, oprószamy solą i pieprzem.

Składniki na glazurę mieszamy i smarujemy nią fenkuły. Dobrze, by glazura ściekła pomiędzy rozkrojone, fenkułowe warstwy. Następnie układamy fenkuły na dobrze rozgrzanym grillu rozkrojoną i posmarowaną stroną do spodu (możemy też użyć patelni grillowej albo zwykłej). Grillujemy aż się dobrze podpieką.

Podajemy na orkiszu udekorowane koprem fenkułowym.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium