Mąka orkiszowa typ 1050 25kg GEISINGEN
Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.
Mąka orkiszowa typ 405 25kg GEISINGEN
Typ 405 to mąka najjaśniejsza. Jasną mąkę wytwarza się poprzez mielenie i przesiewanie cząstek łupin. Różnica polega więc na zawartości błonnika. Im jaśniejsza mąka, tym mniejsza zawartość zewnętrznych warstw ziarna.
Mąka pełnoziarnista składa się z całego ziarna, typ 405 prawie tylko z bielma.
Mąka orkiszowa typ 630 25kg GEISINGEN
Nadaje się do produkcji wszystkich wypieków z ciasta ucieranego, chleba (półbiałego) i do zagęszczania sosów.