GRYSIK ORKISZOWY 5kg
Grysik jest kolejnym rodzajem rozdrobnionego ziarna orkiszu. Nadaje się do robienia kaszki, placków i zupy grysikowej.
HABERMUS ORKISZOWY-KASZA DROBNA 4kg Geisingen
Grubo mielone ziarna z niewielką zawartością mąki (gruba śruta). Używany jest do zup i do habermusu śniadaniowego.
KASZA ORKISZOWA GRUBA 5kg Geisingen
Kasza orkiszowa to od 4 do 5 razy pokrojone ziarna. Polecana do zup, farszów, zapiekanek i kotlecików, do drugich dań, warzyw, sosów i potraw wegetariańskich.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
MĄKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA 5kg GEISINGEN
Mąka pełnoziarnista ze zboża, które św. Hildegarda wskazywała jako najzdrowsze, w pełni odżywcze, regenerujące cały organizm. Pochodzi z mieszanki prastarych odmian. Stosowana jest do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa.
MĄKA ORKISZOWA TYP 1050 5kg
Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.
MĄKA ORKISZOWA TYP 405 5kg
Typ 405 to mąka najjaśniejsza. Jasną mąkę wytwarza się poprzez mielenie i przesiewanie cząstek łupin. Różnica polega więc na zawartości błonnika. Im jaśniejsza mąka, tym mniejsza zawartość zewnętrznych warstw ziarna.
Mąka pełnoziarnista składa się z całego ziarna, typ 405 prawie tylko z bielma.
MĄKA ORKISZOWA TYP 630 5kg GEISINGEN
Nadaje się do produkcji wszystkich wypieków z ciasta ucieranego, chleba (półbiałego) i do zagęszczania sosów.
RYŻ ORKISZOWY 5kg GEISINGEN
Ryż orkiszowy jest nie tylko zdrowszy, ale też lżejszy do strawienia niż tradycyjny ryż, dlatego z pewnością może być stosowany jako jego zamiennik.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
Całe ziarno oddzielone od plew, oczyszczone i gotowe do spożycia, tzn. nie trzeba go już myć. Małe cząsteczki znajdujące się w paczce powstają poprzez naturalne ścieranie się ziaren.