ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
Całe ziarno oddzielone od plew, oczyszczone i gotowe do spożycia, tzn. nie trzeba go już myć. Małe cząsteczki znajdujące się w paczce powstają poprzez naturalne ścieranie się ziaren.
RYŻ ORKISZOWY 5kg GEISINGEN
Ryż orkiszowy jest nie tylko zdrowszy, ale też lżejszy do strawienia niż tradycyjny ryż, dlatego z pewnością może być stosowany jako jego zamiennik.
MĄKA ORKISZOWA TYP 630 5kg GEISINGEN
Nadaje się do produkcji wszystkich wypieków z ciasta ucieranego, chleba (półbiałego) i do zagęszczania sosów.
MĄKA ORKISZOWA TYP 405 5kg
Typ 405 to mąka najjaśniejsza. Jasną mąkę wytwarza się poprzez mielenie i przesiewanie cząstek łupin. Różnica polega więc na zawartości błonnika. Im jaśniejsza mąka, tym mniejsza zawartość zewnętrznych warstw ziarna.
Mąka pełnoziarnista składa się z całego ziarna, typ 405 prawie tylko z bielma.
MĄKA ORKISZOWA TYP 1050 5kg
Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.
MĄKA ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTA 5kg GEISINGEN
Mąka pełnoziarnista ze zboża, które św. Hildegarda wskazywała jako najzdrowsze, w pełni odżywcze, regenerujące cały organizm. Pochodzi z mieszanki prastarych odmian. Stosowana jest do produkcji wszystkich rodzajów pieczywa.
KASZA ORKISZOWA GRUBA 5kg Geisingen
Kasza orkiszowa to od 4 do 5 razy pokrojone ziarna. Polecana do zup, farszów, zapiekanek i kotlecików, do drugich dań, warzyw, sosów i potraw wegetariańskich.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
HABERMUS ORKISZOWY-KASZA DROBNA 4kg Geisingen
Grubo mielone ziarna z niewielką zawartością mąki (gruba śruta). Używany jest do zup i do habermusu śniadaniowego.
GRYSIK ORKISZOWY 5kg
Grysik jest kolejnym rodzajem rozdrobnionego ziarna orkiszu. Nadaje się do robienia kaszki, placków i zupy grysikowej.