ZUPA POSTNA PIKANTNA 400g
Zupa postna polecana w diecie św. Hildegardy. Idealna podczas postu, jak również i każdego innego dnia.
MIESZANKA Z LUKRECJĄ DO KASZTANÓW JADALNYCH "NA ŻOŁĄDEK" 100g
Hildegarda zalecała mieszankę z lukrecją na bóle brzucha oraz jelit. Wskazywała na jej lecznicze właściwości w przypadku wrzodów żołądka i dwunastnicy. Działa ona pomocniczo w leczeniu zapalenia żołądka, chorób trzustki, wątroby oraz dróg żółciowych.
SIVESAN - MIESZANKA PRZYPRAW Z KOPREM WŁOSKIM 100g
Zawarte w mieszance Sivesan olejki eteryczne i substancje ostre przypraw: kopru włoskiego, galgantu, dyptamu i jastrzębca kosmaczka (łac. Hieracium pilosella) wspomagają, zdaniem Hildegardy, trawienie i wzmacniają system odpornościowy. Pomocna jest również przy nadmiernej potliwości ciała i chorobach "menadżerów". Jeden z najbardziej uniwersalnych środków w koncepcji św. Hildegardy.
BABKA PŁESZNIK CZARNA NASIONA BIO 200g
Babka płesznik (łac. Plantago psyllium) zawiera substancje balastowe, śluzy roślinne pęczniejące w wodzie, dzięki czemu proces trawienia jest wspomagany w sposób naturalny. Pomocna przy zaparciach czy zapaleniu jelita grubego.
PIEPRZ KUBEBA BIO 50g
Pieprz kubeba (łac. Piper cubeba) poprawia koncentrację, pomaga przy stanach napięcia nerwowego i stresu. Według św. Hildegardy zmniejsza on uderzenia gorąca w klimakterium.
BERTRAM TABS 25g (96 tabl.) TABLETKI Z BERTRAMEM
Bertram wspomaga prawidłowy przebieg procesów trawienia oraz profil glikemiczny.
OWOC KOPRU WŁOSKIEGO BIO 200g
Koper włoski (łac. Foeniculum vulgare) zawiera olejki eteryczne, które łagodzą skurcze, usuwają śluzy i oczyszczają jelita z gazów. Ma także właściwości antyseptyczne, dzięki czemu zapobiega rozwojowi bakterii.
BUKWICA ZWYCZAJNA 250g
Bukwica (łac. Betonica officinalis) okazuje się bardzo pomocna kobietom z problemami podczas menstruacji – pomaga uregulować cykl, oraz zapobiega zbyt silnym krwawieniom. Stosowana jako wypełnienie poduszki pomaga przywrócić spokojny regularny sen oraz pozbyć się koszmarów.
BERTRAM MIELONY BIO 50g
Korzeń bertramu rzymskiego (łac. Anacyclus pyretrum) to niezastąpiona i cenna przyprawa w kuchni Hildegardy. Bertram ma łagodno-ostry smak i można go dodawać niemal do wszystkich potraw.
HERBATA BALSAMICZNA Z KOPREM WŁOSKIM 100g
Każdego dnia towarzyszą nam nowe wyzwania, stres i pośpiech. Dla odprężenia i wzmocnienia układu nerwowego św. Hildegarda z Bingen zaleca herbatkę balsamiczną z koprem włoskim. Stosować w stresie, przy wewnętrznym niepokoju oraz w stanie napięcia.
Zupa postna klasztorna bio 260g
Zupa postna polecana w diecie św. Hildegardy. Idealna podczas postu, jak również i każdego innego dnia.
Zupa z giczy cielęcej 330g
Dodana do zupy pomaga osobom zmagającym się z problemami ze stawami. Zaleca się rozpuścić jedną łyżkę koncentratu w bulionie warzywnym.
MIESZANKA ZIÓŁ DO GOTOWANIA 100g
Mieszanka ziół do gotowania to zestaw przypraw wzbogacający smak każdej potrawy.