Z dumą i radością prezentujemy nasz nowy wspaniały produkt, a właściwie nową linię produktów! Są to ekologiczne jajeczne makarony orkiszowe SUNVITA. Nitki, wstążki, łazanki lub zacierki – to 4 pierwsze propozycje, których już możecie skosztować.
Zależało nam, aby makaron orkiszowy SUNVITA był w pełni naturalny, wolny od chemii, zgodny z naukami św. Hildegardy i jak najbardziej przyjazny dla domowego budżetu. By łączył walory odżywcze z estetyką prezentowania się na talerzu.
Makaron to ważny składnik gotowania – jest niezwykle lubiany przez dzieci i dorosłych, może być podstawą zup, sałatek, zapiekanek i dań głównych. Wspaniale jest wyrabiać w domu własne kluseczki – mieć pewność, że składniki są świeże i świetnej jakości. Powiedzmy sobie szczerze – jest to czasochłonne i zmusza do kulinarnych kompromisów.
Dlatego zdecydowaliśmy się przejąć inicjatywę i stworzyliśmy makarony naszych z marzeń! Makaron orkiszowy SUNVITA jest produktem polskim, przygotowywanym w małej lokalnej manufakturze. Mamy wpływ na każdy aspekt procesu produkcji i doboru składników.
Zależało nam, aby makaron orkiszowy SUNVITA był w pełni naturalny, wolny od chemii, zgodny z naukami św. Hildegardy i jak najbardziej przyjazny dla domowego budżetu. By łączył walory odżywcze z estetyką prezentowania się na talerzu.
Wybraliśmy oczywiście odżywczą mąkę z orkiszu w gatunku Oberkulmer Rotkorn, uprawianego w Polsce i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
W makaronie są wyłącznie pełnowartościowe jaja od szczęśliwych kur – odnaleźliśmy je w jednym z ekologicznych gospodarstw, z którym udało się nam nawiązać satysfakcjonującą współpracę.
Produkt jest pakowany próżniowo (ważność do spożycia: 12 miesięcy).