BABKA PŁESZNIK CZARNA NASIONA BIO 200g
Babka płesznik (łac. Plantago psyllium) zawiera substancje balastowe, śluzy roślinne pęczniejące w wodzie, dzięki czemu proces trawienia jest wspomagany w sposób naturalny. Pomocna przy zaparciach czy zapaleniu jelita grubego.
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
Macierzanka (łac. Tymus serpyllum) to w koncepcji św. Hildegardy „przyprawa dermatologiczna” pomocna przy wszelkiego rodzaju problemach skórnych: trądziku, wysypce, czy nawet przy atopowym zapaleniu skóry. Stosować ją można również przy kłopotach z pamięcią.
KOPER WŁOSKI MIELONY BIO 100g
Koper włoski (łac. Foeniculum vulgare) zawiera olejki eteryczne, które łagodzą skurcze, usuwają śluzy i oczyszczają jelita z gazów. Ma także właściwości antyseptyczne, dzięki czemu zapobiega rozwojowi bakterii.
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
Galgant (łac. Alpinia officinarum), w medycynie św. Hildegardy figuruje jako przyprawa „nasercowa”, ale świetnie sprawdza się również przy dolegliwościach miesiączkowych, stanach wyczerpania i osłabienia. Jest także dobrym środkiem na mdłości.
LIŚĆ MIĘTY POLEJ MIELONY 40g
Mięta polej (łac. Mentha Pulegium) jak przystało na miętę wspomaga trawienie, łagodzi zgagę, czy problemy z odbijaniem się potraw. Pomocna w stanach zapalnych żołądka, pęcherza czy jelita grubego. Daje uczucie ulgi po spożyciu zbyt obfitego posiłku. Wg św. Hildegardy ma ona moc 15 ziół.
ZIELE BYLICY POSPOLITEJ MIELONE BIO 70g
Bylica (łac. Artemisia vulgaris) jest jedną z lepszych przypraw na dolegliwości żołądka, zgagę wywołaną błędami dietetycznymi, czy trawieniem szkodliwych tłuszczów. Dr Herzka, autor wielu książek o „medycynie Hildegardy”, radzi pacjentom z wrzodami żołądka, przez rok dodawanie odrobiny bylicy do potraw.
KMIN RZYMSKI MIELONY 45g
Według literatury, kmin rzymski (łac. Cuminum cyminum), poprzez wysoką zawartość minerałów wspomaga wydzielanie soków trawiennych, zwalczanie mdłości oraz wpływa korzystnie na układ krwionośny człowieka. Działa napotnie oraz moczopędnie. Ułatwia przyswajanie białka, pomaga na dolegliwości skórne, czy duszności.