Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Kasza orkiszowa to od 4 do 5 razy pokrojone ziarna. Polecana do zup, farszów, zapiekanek i kotlecików, do drugich dań, warzyw, sosów i potraw wegetariańskich.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy odmian orkiszu opisywanych przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Kasza orkiszowa to od 4 do 5 razy pokrojone ziarna. Polecana do zup, farszów, zapiekanek i kotlecików, do drugich dań, warzyw, sosów i potraw wegetariańskich.
Cena:14,90 zł
( 1 kg =
14,90 zł
)
Opinie o produkcie (1)
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Inez
28 kwietnia 2022
Naprawdę pyszna kasza. U nas obowiązkowo na śniadanie. Wieczorem zagotowuję szklankę kaszy w dwóch szklankach wody, przelewam do termosu. Osobno zalewam gorącą wodą migdały. Rano kasza z termosu jest gorąca i sypka, migdały napęcznieją i bez problemu można je wyłuskać. Do rondla dodaję do kaszy opłukane rodzynki, żurawinę, pokrojone jabłko i rozdrobnione migdały, trochę miodu, mielonych orzechów. Przyprawy - cynamon, gałkę muszkatołową, no i oczywiście galgant i bertram. Jeszcze pokrojony banan, chwilkę podgrzewam i gotowe. Albo jemy od razu, albo do dwóch termosów, bo porcja się podwoiła i mamy gorący pożywny posiłek w pracy. Można oczywiście tak samo przyrządzić kaszę drobną, my preferujemy grubą. To jest tak dobre, że jemy codziennie i nam się nie nudzi
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Inez
Naprawdę pyszna kasza. U nas obowiązkowo na śniadanie. Wieczorem zagotowuję szklankę kaszy w dwóch szklankach wody, przelewam do termosu. Osobno zalewam gorącą wodą migdały. Rano kasza z termosu jest gorąca i sypka, migdały napęcznieją i bez problemu można je wyłuskać. Do rondla dodaję do kaszy opłukane rodzynki, żurawinę, pokrojone jabłko i rozdrobnione migdały, trochę miodu, mielonych orzechów. Przyprawy - cynamon, gałkę muszkatołową, no i oczywiście galgant i bertram. Jeszcze pokrojony banan, chwilkę podgrzewam i gotowe. Albo jemy od razu, albo do dwóch termosów, bo porcja się podwoiła i mamy gorący pożywny posiłek w pracy. Można oczywiście tak samo przyrządzić kaszę drobną, my preferujemy grubą. To jest tak dobre, że jemy codziennie i nam się nie nudzi