


KASZA ORKISZOWA GRUBA 5kg Geisingen
Opis
Kasza orkiszowa to od 4 do 5 razy pokrojone ziarna. Polecana do zup, farszów, zapiekanek i kotlecików, do drugich dań, warzyw, sosów i potraw wegetariańskich.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy odmian orkiszu opisywanych przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Inez
Naprawdę pyszna kasza. U nas obowiązkowo na śniadanie. Wieczorem zagotowuję szklankę kaszy w dwóch szklankach wody, przelewam do termosu. Osobno zalewam gorącą wodą migdały. Rano kasza z termosu jest gorąca i sypka, migdały napęcznieją i bez problemu można je wyłuskać. Do rondla dodaję do kaszy opłukane rodzynki, żurawinę, pokrojone jabłko i rozdrobnione migdały, trochę miodu, mielonych orzechów. Przyprawy - cynamon, gałkę muszkatołową, no i oczywiście galgant i bertram. Jeszcze pokrojony banan, chwilkę podgrzewam i gotowe. Albo jemy od razu, albo do dwóch termosów, bo porcja się podwoiła i mamy gorący pożywny posiłek w pracy. Można oczywiście tak samo przyrządzić kaszę drobną, my preferujemy grubą. To jest tak dobre, że jemy codziennie i nam się nie nudzi