Niech radość Wielkanocy napełni Państwa serce
nadzieją i obfitością łask od Chrystusa Zmartwychwstałego.
Niech te święta staną się źródłem wzmacniania ducha,
a dobrze przeżyty czas przyniesie wzajemną życzliwość.
Zespół SUNVITA
Fundacja Polskie Towarzystwo Przyjaciół św. Hildegardy serdecznie zaprasza na Kongres Medycyny św. Hildegardy
Kongres odbędzie się w weekend 29 i 30 czerwca w Centrum Edukacyjno – Formacyjne w Ołtarzewie.
W wydarzeniu można uczestniczyć także on-line.
Podczas Kongresu będziemy gościć 12 ekspertów z Polski i zagranicy.
Szerokie spektrum ich praktyki zawodowej i zainteresowań naukowych połączy odniesienie do przesłania św. Hildegardy.
Wysłuchamy prelekcji m.in.: lekarzy, farmaceuty i właściciela manufaktury prowadzącej ekologiczne plantacje ziół, dietetyka, trenera sportowców, inżyniera, duchownych czy profesora uniwersytetu. W pierwszy dzień Kongresu uczestnicy wysłuchają także koncertu muzyki Hildegardy z Bingen.
Gościem specjalnym będzie Patrick Posch, farmaceuta, botanik i współwłaściciel austriackiej manufaktury posiadającej ekologiczne ogrody z ziołami św. Hildegardy.
Manufaktura Posch działa nieprzewanie od blisko 50 lat. Stworzyło ją Helmut i Elisabeth Posch współpracując z doktorem Gottfried'em Hertzk'ą - lekarzem, który odkrył św. Hildegardę dla współczesnej medycyny. Opracował on oryginalne receptury mieszanek ziołowych, maści i nalewek, a manufaktura Posch do dziś jest autorytetem w dziedzinie terapii ziołowych św. Hildegardy.
Do końca marca obowiązuje promocyjna cena 390 zł (Cena regularna: 450 zł)
obejmująca uczestnictwo w Kongresie, przerwy kawowe oraz obiad pierwszego dnia wydarzenia.
Organizator umożliwia też udział on-line w cenie 350,00 zł
Na stronie www.hildegarda.edu.pl/kongres24 znajdą Państwo informacje o programie, dojeździe czy noclegu.
Noclegi: Istnieje możliwość rezerwacji noclegu w WSD w Ołtarzewie.
W celu rezerwacji prosimy dzwonić na nr telefonu: 22 722 10 24.
Opłata kongresowa nie zawiera: noclegu i ubezpieczenia.
Obserwuj nasze social media (facebook, instagram), gdzie będziemy prezentować prelegentów:
- Patrick Posch - gość specjalny
- dr n. med. Tadeusz Oleszczuk Dr Tadeusz
- dr Rafał Baron
- Czesław Wandzel
- Michał Swoboda
- Piotr Mencina Piotr Mencina
- dr hab. Waldemar Linke CP
- dr Blanka Szymańska OSB
- Piotr Wardawy OFMCap
- dr hab. Małgorzata Kowalewska – Harasymiuk
- Grzegorz Filipiuk OFMCap
- lek. med. dietoterapeuta Grażyna Mizia
___
Program konferencji wraz z formularzem rejestracji znajduje się na stronie:
Oddajemy na Państwa ręce poradniki dietetyczne SUNVITA opracowywane w wygodnej formie e-booka. Nasi specjaliści do spraw żywienia w przystępnej formie opowiadają w nich o praktycznych aspektach dietetyki i kuchni hildegardiańskiej.
Każdy e-book to konkretna pigułka wiedzy i praktyczna pomoc w lepszym dbaniu o zdrowie swoje i swojej rodziny.
- z klarownymi wyjaśnieniami,
- wygodnymi do stosowania checklistami,
- autorskimi przepisami,
- ciekawostkami ze świata dietetyka.
Poradniki dietetyczne SUNVITA pomogą Państwu szybciej przyswajać wiedzę o tym, jak skuteczniej dbać o swoje zdrowie i samopoczucie łącząc zdrową dietę z przesłaniem św. Hildegardy.
Jeżeli ciekawi cię tematyka filozofii żywienia i życia według św. Hildegardy z Bingen zapraszamy przed ekrany telewizorów już w sobotę 15 października o godzinie 15:20 na kanale TVP3, oraz 16 października o godzinie 8:00 na kanale TVP1. Goście programu „Dobre Historie” w Telewizji Polskiej podzielą się z widzami swoimi osobistymi historiami z udziału w rekolekcjach z postem wg św. Hildegardy z Bingen.
W felietonie usłyszymy świadectwa osób, które wiele lat temu odkryły filozofię św. Hildegardy i do dziś podążają za przesłaniem mniszki, między innymi poddając się cyklicznym zabiegom oczyszczania ciała takim jak rekolekcje z postem.
Jak gotować według zasad św. Hildegardy z Bingen? Obraz jest wart tysiąca słów, a do tego my uwielbiamy dzielić się swoją wiedzą. Dlatego z wielką przyjemnością przyjęliśmy zaproszenie telewizji internetowej Salve NET do współtworzenia nowego vloga kulinarnego.
W nowej serii poświęconej daniom opartym na metodach św. Hildegardy, szef kuchni Łukasz Pielak z restauracji Bistro MeranO, wspólnie z Jolantą Zajdel z Polskiego Towarzystwa Przyjaciół św. Hildegardy opowiadają, jak jeść zdrowiej i smaczniej sięgając po produkty roślinne i zasady żywienia średniowiecznej mniszki.
Podczas realizacji programu wykorzystano produkty z oferty firmy Sunvita.
Odkryj przepisy pełne zdrowia! We współpracy z naszymi specjalistami przygotowujemy dla Was propozycje receptur na pyszne i pełnowartościowe dania, przekąski, zupy, sałatki czy desery, które możecie przyrządzić sami w domu.