MAKARON ORKISZOWY SZPECLE 250g
Opis
Oryginalnie potrawa południowoniemiecka nosi nazwę - Spätzle. W Niemczech nie jest to zwykły makaron, ale forma klusków lanych. Może posłużyć jako danie główne, albo jako dodatek do mięs.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Składniki: grysik orkiszowy, całe jaja (zawartość jaj - 26%), sól. Produkt zawiera gluten.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g | |
Energia | 1575 kJ/372 kcal |
Tłuszcz | 4,3g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2g |
Węglowodany | 60g |
- w tym cukier | 1,5g |
Błonnik | 0,0g |
Białko | 15g |
Sól | 0,08g |
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.