Promocje
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
FIN FINTABS C
FIN FINTABS C
78,00 zł 59,00 zł
szt.
FIN GLUKIMTABS
FIN GLUKIMTABS
103,00 zł 59,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
wyprzedaż Weinrauten 70g tabletki z rutą
wyprzedaż Weinrauten 70g tabletki z rutą
98,00 zł 65,00 zł
szt.
wyprzedaż Mieszanka z rutą i szałwią
wyprzedaż Mieszanka z rutą i szałwią
37,90 zł 30,84 zł
szt.
FIN ColpHTABS
FIN ColpHTABS
143,00 zł 69,00 zł
szt.
FIN MINERALTABS
FIN MINERALTABS
52,00 zł 39,00 zł
szt.
FIN OPTISALTABS
FIN OPTISALTABS
75,00 zł 55,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Produkt dnia
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczka w Ruchu) już od 100zł.

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Mąka orkiszowa typ 1050 25kg GEISINGEN

Cena: 259,00 zł 259.00
  ( 1 kg = 10,36 zł )
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.


Kraj pochodzenia:
 Niemcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt zawiera gluten.


W ciągu ostatnich 100 lat w celu zwiększenia plonów orkisz został zanieczyszczony pszenicą, dlatego specjaliści polecają wyłącznie stare lub nowe, ale „oczyszczone” odmiany orkiszu, czyli takie, w których nie ma żadnej lub jest tylko niewielka domieszka pszenicy. 

Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Mąka z Geisingen to mieszanka prastarych odmian.


Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700 
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium