Mąka orkiszowa typ 1050 25kg GEISINGEN
Opis
Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn
Typy mąk
Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).
Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne typ 500, 600, 700
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste typ 1500, 2000
*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Pola Haidai nr 28548
Od półtora roku piekę chleb z tej mąki 1050 i połnoziarnistej. Chleb daje więcej siły i mocy. Jest nieporównywalnie sytniejszy od zwykłego chleba. Poza tym stan zdrowia mojej rodziny znacznie się poprawił choć nie był zły. Robię z mąki 1050 naleśniki i używam do wszystkiego do czego do tej pory potrzebowałam mąki. Goście nie wiedząc zawsze pytają dlaczego ciasto jest delikatniejsze. Polecam
Renata Kobza
Od kilku lat piekę chleb na zakwasie z mąki orkiszowej chlebowej. Chleb jest pyszny, zawsze wychodzi.
Lady
Polecam:)
Joanna Wysłocka
Mąka bardzo uniwersalna, nadaje się do wypieku chleba, naleśników, dodaję ją tez do ciast. Ja zaopatrzyłam się w 25 kg i jest to bardzo praktyczne, gdyż starcza na długo.