Produkt dnia
POWERBIOTIC BALANCE 60 KAPS | esencja probiotyczna
POWERBIOTIC BALANCE 60 KAPS | esencja probiotyczna
95,00 zł
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
57,14 zł
-+
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
92,90 zł
-+
szt.
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczka w Ruchu) już od 190,01zł.
Newsletter
 

Mąka orkiszowa typ 1050 25kg GEISINGEN

Cena: 325,00 zł 325.00
  ( 1 kg = 13,00 zł )
ilość -+ szt.
Zyskujesz 325 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Typ 1050 jest mąką chlebową. Zalecenia te podane przez producenta poparte są ich wieloletnim doświadczeniem. Biszkopt można oczywiście robić również z mąki typu 1050 – ale nie będzie on wtedy taki lekki. To już kwestia gustu i uznania.


Kraj pochodzenia:
 Niemcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt zawiera gluten.



Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn


Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700 
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

Opinie o produkcie (2)

Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.

10 lutego 2024

Od półtora roku piekę chleb z tej mąki 1050 i połnoziarnistej. Chleb daje więcej siły i mocy. Jest nieporównywalnie sytniejszy od zwykłego chleba. Poza tym stan zdrowia mojej rodziny znacznie się poprawił choć nie był zły. Robię z mąki 1050 naleśniki i używam do wszystkiego do czego do tej pory potrzebowałam mąki. Goście nie wiedząc zawsze pytają dlaczego ciasto jest delikatniejsze. Polecam

1 marca 2024

Od kilku lat piekę chleb na zakwasie z mąki orkiszowej chlebowej. Chleb jest pyszny, zawsze wychodzi.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium