MycoBiotic 100g probiotyk
Opis
Mycobiotic
to probiotyk wspomagający naturalne procesy stabilizacyjne mikroflory jelitowej w przypadku wystąpienia grzybicy układu pokarmowego oraz dysbakteriozy układu pokarmowego.
Jego skład charakteryzuje obecność 3 innowacyjnych szczepów bakterii w bardzo wysokiej koncentracji. 17 mld w porcji. Bifidobacterium animalis AMT 30, Lactobacillus Plantarum AMT 14 oraz Lactobacillus Plantarum AMT 4.
Składniki: skrobia kukurydziana, stearynian magnezu, bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum AMT4 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Lactobacillus plantarum AMT14 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Bifidobacterium animalis AMT30 minimum 1 000 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1x109 jtk/g), stearynian magnezu
Szczególne właściwości
- ma wpływ na poprawę składu jakościowego i ilościowego mikrobiomu jelitowego
- wspiera procesy prowadzące do ograniczenia namnażania się bakterii patogennych
- może prowadzić do redukcji toksyn wytwarzanych przez mikroorganizmy negatywnie wpływające na zdrowie człowieka
- wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
Nie zawiera substancji konserwujących | Nie zawiera glutenu |Nie zawiera substancji słodzących
Sposób użycia
jedną porcję 5 g (dwie miarki) rozpuścić w niewielkiej objętości wody lub soku i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż 2 razy dziennie. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Zalecana porcja do spożycia - 5 g - nie częściej niż 2 razy dziennie. Opakowanie 100g zawiera 20 dziennych dawek.
Wartości odżywcze 100 g 5 g (porcja)
Wartość energetyczna 1523 kJ / 364 kcal 76,2 kJ / 18,2 kcal
Białko 0,4 g 20 mg
Węglowodany 86 g 4,3 g
Tłuszcz 0,1 g 5 mg
Lactobacillus plantarum AMT14 1,2x1011 jtk 6x109 jtk
Lactobacillus plantarum AMT4 1x1011 jtk 5x109 jtk
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze 2-8 stopni celsjusza.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.