SUNVITA MAKARON ŚWIDRY BJ BIO 250 g
Opis
Ekologiczny bezjajeczny makaron orkiszowy SUNVITA to produkt polski, przygotowywany w małej lokalnej manufakturze, gdzie mamy wpływ na każdy aspekt procesu produkcji i doboru składników. Makaron rzemieślniczy, suszony metodą tradycyjną, na drewnianych sitach, wolno przez 16 godzin.
Do produkcji makaronu używana jest wyłącznie mąka orkiszowa najlepszej prastarej odmiany Obelkulmer Rotkorn, rekomendowanej przez św. Hildegardę z Bingen.
Mąka wytwarzana jest z ziarna orkiszowego uprawianego w Polsce, które dostarcza Instytut św. Hildegardy i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
Makaron jest w pełni naturalny, wolny od konserwantów i zgodny z naukami św. Hildegardy.
Skład: mąka orkiszowa ekologiczna, woda
Zawiera gluten.
Wartość odżywcza |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
343 kcal / 1452 kJ |
Tłuszcze |
1,58 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,24 g |
Węglowodany |
65,5 g |
- w tym cukry |
0,2 g |
Błonnik |
3,6 g |
Białko |
14,8 g |
Sól |
0,0 g |
Produkt ekologiczny o nr certyfikatu: PL-EKO 01
Produkt pakowany próżniowo.
Najlepiej spożyć przed: data stempla na opakowaniu.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.