Opis
Ekologiczny jajeczny makaron orkiszowy SUNVITA to produkt polski, przygotowywany w małej lokalnej manufakturze, gdzie mamy wpływ na każdy aspekt procesu produkcji i doboru składników. Do produkcji makaronu używana jest wyłącznie mąka orkiszowa najlepszej prastarej odmiany Obelkulmer Rotkorn, rekomendowanej przez św. Hildegardę z Bingen oraz jaja pochodzące od szczęśliwych kur z ekologicznych gospodarstw.
Mąka wytwarzana jest z orkiszu uprawianego w Polsce i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
Makaron jest w pełni naturalny, wolny od konserwantów i zgodny z naukami św. Hildegardy.
Skład: mąka orkiszowa ekologiczna*, jaja kurze ekologiczne, woda.
Produkt zawiera gluten oraz jaja kurze.
*Certyfikat PL-EKO 01
Odmiana orkiszu: Oberkulmer Rotkorn.
Odmiany orkiszu polecane przez św. Hildegardę: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia - 1579kJ/375kcal
Tłuszcz – 4,3g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8g
Węglowodany – 70,4g
-w tym cukry - 0,9g
Błonnik – 2,9g
Białko - 15g
Sól – 0,01g
Przykładowy przepis: Orkiszowy makaron z pesto i dodatkami
Produkt pakowany próżniowo.
Producent: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (2)
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Jolanta Oknińska
polecam...najlepszy makaron do rosołu ;)
Maria Sz.
Dobry do rosołu.
Sunvita Makaron nitka BIO 250 g
towar niedostępny

Buy this products now - pay for it in 30 days