Opis
Ekologiczny bezjajeczny makaron orkiszowy SUNVITA to produkt polski, przygotowywany w małej lokalnej manufakturze, gdzie mamy wpływ na każdy aspekt procesu produkcji i doboru składników. Makaron rzemieślniczy, suszony metodą tradycyjną, na drewnianych sitach, wolno przez 16 godzin.
Mąka wytwarzana jest z ziarna orkiszowego uprawianego w Polsce, które dostarcza Instytut św. Hildegardy i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
Makaron jest w pełni naturalny, wolny od konserwantów i zgodny z naukami św. Hildegardy.
Skład: mąka orkiszowa ekologiczna*, woda.
Produkt zawiera gluten.
*Certyfikat PL-EKO 01
Odmiana orkiszu: Oberkulmer Rotkorn.
Odmiany orkiszu polecane przez św. Hildegardę: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Energia - 1452kJ/343kcal
Tłuszcz – 1,58g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,24g
Węglowodany – 65,5g
-w tym cukry - 0,2g
Błonnik – 3,6g
Białko - 14,8g
Sól – 0g
Sposób przygotowania: gotować 4-6 minut w posolonej wodzie, odcedzić.
Przykładowy przepis: Orkiszowy makaron z pesto i dodatkami
Produkt pakowany próżniowo.
Producent: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Sunvita Makaron nitki bj BIO 250 g
towar niedostępny

Buy this products now - pay for it in 30 days