ZIARNO ORKISZU 1kg GEISINGEN
Opis
Całe ziarno oddzielone od plew, oczyszczone i gotowe do spożycia, tzn. nie trzeba go już myć. Małe cząsteczki znajdujące się w paczce powstają poprzez naturalne ścieranie się ziaren.
Sposób przygotowania: ziarno orkiszu przemyć (wg uznania), zalać wrzącą wodą, gotować 20 minut, pozostawić pod przykryciem na około 30 min.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt zawiera gluten.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Iwona
Ugotowane ziarno stosuję jako kurację na problemy z jelitami, po zjedzeniu nie odczuwam żadnych bóli ani innych złych dolegliwości. W smaku jest naprawdę bardzo dobre. Polecam.
Iwona
Produkt wysokiej jakości. Idealny do przygotowania wody orkiszowej w ramach postu św.Hildegardy.
Joanna Wysłocka
Ja ziarno dorzucam do zup. Świetnie smakuje to ziarno w zupie fasolowej krem. Zupa jest przepyszna z dodatkiem tego ziarna a jednocześnie powoduje że wszystko się lepiej trawi.