Płatki, kasze, ziarno
OTRĘBY ORKISZOWE 500g Geisingen
Otręby orkiszowe to grubo rozdrobnione warstwy zewnętrzne ziarna. Dzięki wysokiej zawartości błonnika i minerałów służą jako środek regulujący trawienie aby uzyskać potrawy bogate w błonnik, zaleca się dodawani otrębów według uznania.
PŁATKI ORKISZOWE BŁYSKAWICZNE 1kg Geisingen
Płatki błyskawiczne są walcowane na zimno, zawierają jednak, po usunięciu części łuski, mniej błonnika przez co są lekkostrawne. Nadają się do przygotowania dań dla niemowląt.
PŁATKI ORKISZOWE DROBNE 1kg GEISINGEN
Są ta płatki z całego ziarna walcowane na zimno. Nadają się do produkcji chleba, zup itd. Płatki wchłaniają ciecze równomierniej niż śruta, ładniej pęcznieją (efekt gąbki) i dlatego dania są bardzo lekkie.
PŁATKI ORKISZOWE GRUBE 1KG
Przed miażdżeniem płatki te są gotowane na parze. Obróbka parowa ma tę zaletę, że płatki zachowują swoją formę również po dodaniu cieczy i pęcznieją tylko nieznacznie. Pozostają długo chrupkie i są idealnym dodatkiem np. do musli. Nie polecamy ich jednak do gotowania i pieczenia.