Nalewki św. Hildegardy sporządzane są na winie. Jest to jedna z najlepszych form przechowywania cennych właściwości ziół. Dzięki alkoholowi zawierają one bardzo dużą ilość związków ziołowych działających prozdrowotnie. Alkohol przekracza barierę krew - mózg i tym samym ułatwia substancjom czynnym z ziół przeniknięcie tej bariery. Wino działa tu również jako konserwant, powoduje dezynfekcję zarówno bakterii, jak i drożdży oraz pleśni.
Nalewki św. Hildegardy zwane inaczej eliksirami czy miksturami ziołowymi wspomagają prawidłową pracę narządów oraz układu odpornościowego, działają silnie wspomagająco przy terapiach różnych chorób. Są bezcenną pomocą we wzmacnianiu organizmu w utrzymaniu zdrowia lub w powrocie schorowanego organizmu do równowagi.
Jak pisze św. Hildegarda: „Cała natura gotowa jest służyć człowiekowi(…) i z radością powierza swe dobra ludzkiemu sercu”.
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
Jak powstają nalewki zgodnie z recepturą św. Hildegardy? Sprawdź: