CYNAMON CEJLOŃSKI mielony BIO 100g
Opis
Św. Hildegarda opisywała właściwości cynamonu następująco:
„Cynamon jest bardzo gorący, ma w sobie duże siły(…) W człowieku, który często go spożywa, zmniejsza ilość złych soków i przysparza dobrych”.(„Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Św. Hildegarda polecała cynamon na zatkany nos i problemy z zatokami: „Człowiek, którego głowa jest ciężka i zatkana, w skutek czego ma on trudności z oddychaniem przez nos, powinien roztłuc cynamon, a otrzymany proszek często jeść z kawałkiem chleba lub zlizywać go z ręki”.(„Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Cynamon (łac. Cinnamomum ceylanicum) to przyprawa kuchenna pomocna przy zaburzeniach przemiany materii, czy zaburzeniach regulacji hormonalnej. Korzystnie wpływa na trawienie i oddychanie, związki zawarte w tej przyprawie mają działanie antyseptyczne i grzybobójcze.
Najlepszym spośród cynamonów jest cynamon cejloński - zwany cynamonem prawdziwym. Ma on najniższą zawartość kumaryny, szczególnie w porównaniu z jego tańszą wersją, czyli cynamonem kasja, który tej kumaryny posiada znacznie więcej.
Składniki: cynamon cejloński mielony z kontrolowanych upraw ekologicznych AT-BIO-402
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia: jako przyprawę dodawać 1-2 szczypty do potraw.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Renata Mirecka-Nagięć
Cynamon, świetny dodatek do habermusa jak równiez do róznych wypieków czy naleśników na słodko. Fajnie podkreca smak musu jabłkowego.
Urszula
super..mocny!
Agata Luby
Extra!polecam