KOPER WŁOSKI MIELONY BIO 100g
Opis
Św. Hildegarda pisała o działaniu kopru włoskiego w ten oto sposób:
„Koper włoski ma w sobie łagodne ciepło(…). Niezależnie od tego, w jaki sposób jest jedzony, rozwesela człowieka, zapewnia mu łagodne ciepło, dobry pot i dobre trawienie. (…) U człowieka, który codziennie na czczo je koper włoski lub jego nasiona,(…) zmniejszy on złą flegmę i produkty gnilne oraz przepędzi smród z jego oddechu, zaś oczom pozwoli wyraźnie widzieć”. („Physica” Dzieło św. Hildegardy z Bingen)
Koper włoski (łac. Foeniculum vulgare) zawiera olejki eteryczne, które łagodzą skurcze, usuwają śluzy i oczyszczają jelita z gazów. Według św. Hildegardy jest bardzo pomocny przy dolegliwościach trawiennych, wzdęciach, przy nadkwasocie i problemach żołądkowych. Redukuje nieprzyjemny zapach z ust spowodowany niewłaściwym trawieniem. Ma także właściwości antyseptyczne, dzięki czemu zapobiega rozwojowi bakterii. Koper włoski zalecany jest we wszystkich formach: jako herbatka, warzywo lub tabletki.
Składniki: mielony owoc kopru włoskiego z kontrolowanych upraw ekologicznych - AT-BIO-402.
Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Herbatka z kopru: Używać sproszkowanego kopru do gotowania potraw. Jako herbatkę: 1 łyżkę ziaren kopru zalać szklanką wrzątku i parzyć pod przykryciem około 15 minut.
Producent: Hildegard GmbH St Posch, A-4880 Georgen St am Weinberg 23, Austria
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., ul. Lektykarska 11, 01-687 Warszawa
Firma St. Hildegard Posch gwarantuje najwyższą jakość naturalnych surowców i zapewnia zgodność produktów z oryginalnymi recepturami świętej Hildegardy z Bingen.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Marcin
Koper włoski, moje odkrycie podpowiedziane przez Św. Hildegardę. Działa zbawiennie na żołądek i trawienie.