


MĄKA PEŁNOZIARNISTA DLA NIEMOWLĄT MIKRO 1kg
Opis
Jest to mąka pełnoziarnista zmielona na puder. Ponieważ cząstki łupin zmielone są tu bardzo drobno, produkt ten jest dobrze tolerowany przez osoby z dolegliwościami jelit/żołądka oraz przez małe dzieci. Stosowany jest w produkcji żywności dla dzieci (pokarm w butelkach, kaszki/kleiki) i wszystkich rodzajów pieczywa.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Produkt zawiera gluten.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn
Typy mąk
Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).
Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne typ 500, 600, 700
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste typ 1500, 2000
*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Monika Gidzińska
Bardzo,drobno,zmielona mąka używam do wszystkiego praktycznie do pieczenia chleba na naleśniki robiłam pierogi i domowy makaron sprawdziła się we wszystkich opcjach Polecam