SUNVITA MAKARON ŁAZANKI BIO 250 g
Opis
Ekologiczny jajeczny makaron orkiszowy SUNVITA to produkt polski, przygotowywany w małej lokalnej manufakturze, gdzie mamy wpływ na każdy aspekt procesu produkcji i doboru składników. Do produkcji makaronu używana jest wyłącznie mąka orkiszowa najlepszej prastarej odmiany Obelkulmer Rotkorn, rekomendowanej przez św. Hildegardę z Bingen oraz jaja pochodzące od szczęśliwych kur z ekologicznych gospodarstw.
Mąka wytwarzana jest z orkiszu uprawianego w Polsce i spełniającego restrykcyjne wymagania upraw ekologicznych.
Makaron jest w pełni naturalny, wolny od konserwantów i zgodny z naukami św. Hildegardy.
Skład: mąka orkiszowa ekologiczna, jaja kurze ekologiczne, woda
Zawiera gluten oraz jaja kurze.
Wartość odżywcza |
w 100 g |
Wartość energetyczna |
375 kcal / 1579 kJ |
Tłuszcze |
4,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,8 g |
Węglowodany |
70,4 g |
- w tym cukry |
0,9 g |
Błonnik |
2,9 g |
Białko |
15 g |
Sól |
0,01 g |
Produkt ekologiczny o nr certyfikatu: PL-EKO 01
Produkt pakowany próżniowo (ważność do spożycia: 12 miesięcy).
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.