Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 45,00 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bezalkoholowe mojito arbuzowe 0
Bezalkoholowe mojito arbuzowe

Coś fajnego dla rozgrzanego upałem i Mundialem towarzystwa: bezalkoholowe arbuzowe mojito! Świetnie smakuje, a za sprawą mięty dobrze chłodzi. Przekonaj się sam :-)


Składniki:

  • dojrzały arbuz,
  • syrop miętowy (woda, cukier trzcinowy, świeże listki mięty),
  • woda mineralna gazowana.


Syrop miętowy robimy rozpuszczając cukier we wrzątku. Dodajemy przepłukane i osuszone liście mięty, koniecznie porwane, by uwolnić olejek eteryczny i odstawiamy aż syrop nabierze przyjemnego miętowego smaku, przecedzamy i studzimy. Jeśli chcemy całkowicie zrezygnować z cukru – robimy napar.

Arbuza kroimy w plastry, wyjmujemy pestki i miksujemy. 

Do szklanki wlewamy wodę mineralną, zmiksowanego arbuza i 1-2 łyżki syropu miętowego, mieszamy. Można odrobinę rozcieńczyć wodą mineralną. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. To jest pyszne!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium