Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
Bańki lekarskie szklane 10 szt.
Bańki lekarskie szklane 10 szt.
59,00 zł 40,00 zł
-+
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł
-+
szt.
POWERBIOTIC CARDIO 60 KAPS | probiotyk
POWERBIOTIC CARDIO 60 KAPS | probiotyk
95,00 zł
-+
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
92,90 zł
POWERBIOTIC BALANCE 60 KAPS | probiotyk
POWERBIOTIC BALANCE 60 KAPS | probiotyk
95,00 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bezalkoholowe mojito arbuzowe 0
Bezalkoholowe mojito arbuzowe

Coś fajnego dla rozgrzanego upałem i Mundialem towarzystwa: bezalkoholowe arbuzowe mojito! Świetnie smakuje, a za sprawą mięty dobrze chłodzi. Przekonaj się sam :-)


Składniki:

  • dojrzały arbuz,
  • syrop miętowy (woda, cukier trzcinowy, świeże listki mięty),
  • woda mineralna gazowana.


Syrop miętowy robimy rozpuszczając cukier we wrzątku. Dodajemy przepłukane i osuszone liście mięty, koniecznie porwane, by uwolnić olejek eteryczny i odstawiamy aż syrop nabierze przyjemnego miętowego smaku, przecedzamy i studzimy. Jeśli chcemy całkowicie zrezygnować z cukru – robimy napar.

Arbuza kroimy w plastry, wyjmujemy pestki i miksujemy. 

Do szklanki wlewamy wodę mineralną, zmiksowanego arbuza i 1-2 łyżki syropu miętowego, mieszamy. Można odrobinę rozcieńczyć wodą mineralną. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. To jest pyszne!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium