Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
WYPRZEDAŻ -  B Komplex liposom. Echt Vital 250 ml
WYPRZEDAŻ - B Komplex liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 100,00 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
70,00 zł
szt.
Torba materiałowa
Torba materiałowa
5,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Bezalkoholowe mojito arbuzowe 0
Bezalkoholowe mojito arbuzowe

Coś fajnego dla rozgrzanego upałem i Mundialem towarzystwa: bezalkoholowe arbuzowe mojito! Świetnie smakuje, a za sprawą mięty dobrze chłodzi. Przekonaj się sam :-)


Składniki:

  • dojrzały arbuz,
  • syrop miętowy (woda, cukier trzcinowy, świeże listki mięty),
  • woda mineralna gazowana.


Syrop miętowy robimy rozpuszczając cukier we wrzątku. Dodajemy przepłukane i osuszone liście mięty, koniecznie porwane, by uwolnić olejek eteryczny i odstawiamy aż syrop nabierze przyjemnego miętowego smaku, przecedzamy i studzimy. Jeśli chcemy całkowicie zrezygnować z cukru – robimy napar.

Arbuza kroimy w plastry, wyjmujemy pestki i miksujemy. 

Do szklanki wlewamy wodę mineralną, zmiksowanego arbuza i 1-2 łyżki syropu miętowego, mieszamy. Można odrobinę rozcieńczyć wodą mineralną. Całość dekorujemy listkami świeżej mięty. To jest pyszne!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium