Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Dietetyczne rafaello 0
Dietetyczne rafaello

Proste, bez gotowania, wege. Energetyczne, więc dobrze je zabrać do szkoły albo pracy jako zdrową przekąskę.


Składniki:

  • 200g mąki migdałowej,
  • 4 łyżki mleka (dla alergików kozie lub migdałowe),
  • 3 łyżki jasnego, odszumowanego miodu lub syropu orkiszowego,
  • 12 słodkich migdałów (bez skórki),
  • kilka łyżek wiórek kokosowych do obtoczenia.


Mąkę, mleko i miód łączymy w jednolita masę. Łyżką nabieramy porcję. Do środka wkładamy migdał i zlepiamy. Zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kulkę, a następnie obtaczamy ją w wiórkach kokosowych.


Rada:
Zamiast wiórek kokosowych do obtoczenia można użyć pokruszonych płatków lub mąki z kasztanów jadalnych. Św. Hildegarda kokosa nie znała, ale o kasztanach wypowiadała się w samych superlatywach. Rozważcie więc tę zamianę.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium