Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Tak Rodzinie Listopad 2020
Tak Rodzinie Listopad 2020
6,90 zł 4,00 zł
szt.
Zestaw suplementów "Na stres" ECHT VITAL
Zestaw suplementów "Na stres" ECHT VITAL
222,00 zł 199,80 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
Etas 60 kaps. KOGEN
Etas 60 kaps. KOGEN
159,00 zł 151,00 zł
szt.
Oligo Elite 30 kaps. KOGEN
Oligo Elite 30 kaps. KOGEN
119,00 zł 113,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
49,00 zł
szt.
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
24,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Habermusowa kostka 0
Habermusowa kostka

Nie potrafisz przekonać swojej pociechy do zjedzenia owsianki czy orkiszanki? Zrób mu habermusową kostkę - świetnie sprawdza się w szkolnej śniadaniówce. W wersji wykwintnej - z dżemem porzeczkowym i prażonymi płatkami migdałów - wygląda i smakuje jak cisto.

Składniki: 1-2 szklanki ugotowanych płatków orkiszowych, 1 łyżeczka nasion babki płesznik, 1 łyżeczka cynamonu, po szczypcie soli, galgantu i bertramu, 1-2 tarte jabłka , połowa filiżanki płatków orkiszowych, ¼ filiżanki słodkich migdałów (w płatkach lub pokruszonych), opcjonalnie dżem z czarnych porzeczek.

Płatki orkiszowe zalewamy wodą lub mlekiem migdałowym, dodajemy przyprawy (sól, cynamon, galgant, bertram, babka płesznik) i gotujemy aż zmiękną. Ciepłe mieszamy z tartym jabłkiem, rodzynkami, pokruszonymi migdałami i zgniecionym bananem.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem klarowanym lub kokosowym, wysypujemy płatkami, wykładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy 30 minut.

Wystudzone kroimy w kostkę.

 

Wersja wykwintna - możemy posmarować dżemem porzeczkowym i wysypać prażonymi płatkami migdałów. Kostka przypomina wtedy świąteczny mazurek.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium