Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
Produkt dnia
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
Probiotyk Dr.OHHIRA® OM-X | 30 kaps.
Probiotyk Dr.OHHIRA® OM-X | 30 kaps.
119,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI BIO 35g
ZIELE MACIERZANKI BIO 35g
24,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Habermusowa kostka 0
Habermusowa kostka

Nie potrafisz przekonać swojej pociechy do zjedzenia owsianki czy orkiszanki? Zrób mu habermusową kostkę - świetnie sprawdza się w szkolnej śniadaniówce. W wersji wykwintnej - z dżemem porzeczkowym i prażonymi płatkami migdałów - wygląda i smakuje jak cisto.

Składniki: 1-2 szklanki ugotowanych płatków orkiszowych, 1 łyżeczka nasion babki płesznik, 1 łyżeczka cynamonu, po szczypcie soli, galgantu i bertramu, 1-2 tarte jabłka , połowa filiżanki płatków orkiszowych, ¼ filiżanki słodkich migdałów (w płatkach lub pokruszonych), opcjonalnie dżem z czarnych porzeczek.

Płatki orkiszowe zalewamy wodą lub mlekiem migdałowym, dodajemy przyprawy (sól, cynamon, galgant, bertram, babka płesznik) i gotujemy aż zmiękną. Ciepłe mieszamy z tartym jabłkiem, rodzynkami, pokruszonymi migdałami i zgniecionym bananem.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem klarowanym lub kokosowym, wysypujemy płatkami, wykładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy 30 minut.

Wystudzone kroimy w kostkę.

 

Wersja wykwintna - możemy posmarować dżemem porzeczkowym i wysypać prażonymi płatkami migdałów. Kostka przypomina wtedy świąteczny mazurek.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium