Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kasztanowe śniadanie 2
Kasztanowe śniadanie

Osoby, które na stałe lub okresowo nie jedzą orkiszu, niech przygotują sobie płatki z kasztanów jadalnych na wodzie z miodem lub migdałowym mleku. Można je zaromatyzować wanilią lub klasycznie – szczyptą bertramu i galgantu.

To szybkie i bardzo proste do wykonania śniadanie. Kasztany jadalne są polecane w stanach osłabienia, św. Hildegarda uważa, że powinny zagościć w naszej kuchni. Latem ich słodycz dobrze jest złamać kwaśnymi porzeczkami.

Składniki:

Płatki zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i zagotowujemy, dodajemy zgniecione porzeczki. Odstawiamy aż całość lekko przestygnie i dodajemy odrobinę miodu, mieszamy.

Latem najlepiej smakują na świeżym powietrzu.

Komentarze do wpisu (2)

19 lipca 2018

Przepis idealny na lato! Mam kasztany suszone, obrane, w całości. Patrzę na nie często, ale nie wiem co z nich przyrządzić do jedzenia. Proszę o radę. Najlepiej coś prostego, bo jestem mamą 2,5 letniego smyka i nie za wiele mam czasu w kuchni.

19 lipca 2018

A co mogę przyrządzić szybkiego z suszonych kasztanów?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium