Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 99,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kasztanowe śniadanie 2
Kasztanowe śniadanie

Osoby, które na stałe lub okresowo nie jedzą orkiszu, niech przygotują sobie płatki z kasztanów jadalnych na wodzie z miodem lub migdałowym mleku. Można je zaromatyzować wanilią lub klasycznie – szczyptą bertramu i galgantu.

To szybkie i bardzo proste do wykonania śniadanie. Kasztany jadalne są polecane w stanach osłabienia, św. Hildegarda uważa, że powinny zagościć w naszej kuchni. Latem ich słodycz dobrze jest złamać kwaśnymi porzeczkami.

Składniki:

Płatki zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i zagotowujemy, dodajemy zgniecione porzeczki. Odstawiamy aż całość lekko przestygnie i dodajemy odrobinę miodu, mieszamy.

Latem najlepiej smakują na świeżym powietrzu.

Komentarze do wpisu (2)

19 lipca 2018

Przepis idealny na lato! Mam kasztany suszone, obrane, w całości. Patrzę na nie często, ale nie wiem co z nich przyrządzić do jedzenia. Proszę o radę. Najlepiej coś prostego, bo jestem mamą 2,5 letniego smyka i nie za wiele mam czasu w kuchni.

19 lipca 2018

A co mogę przyrządzić szybkiego z suszonych kasztanów?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium