Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kasztanowe śniadanie 2
Kasztanowe śniadanie

Osoby, które na stałe lub okresowo nie jedzą orkiszu, niech przygotują sobie płatki z kasztanów jadalnych na wodzie z miodem lub migdałowym mleku. Można je zaromatyzować wanilią lub klasycznie – szczyptą bertramu i galgantu.

To szybkie i bardzo proste do wykonania śniadanie. Kasztany jadalne są polecane w stanach osłabienia, św. Hildegarda uważa, że powinny zagościć w naszej kuchni. Latem ich słodycz dobrze jest złamać kwaśnymi porzeczkami.

Składniki:

Płatki zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i zagotowujemy, dodajemy zgniecione porzeczki. Odstawiamy aż całość lekko przestygnie i dodajemy odrobinę miodu, mieszamy.

Latem najlepiej smakują na świeżym powietrzu.

Komentarze do wpisu (2)

19 lipca 2018

Przepis idealny na lato! Mam kasztany suszone, obrane, w całości. Patrzę na nie często, ale nie wiem co z nich przyrządzić do jedzenia. Proszę o radę. Najlepiej coś prostego, bo jestem mamą 2,5 letniego smyka i nie za wiele mam czasu w kuchni.

19 lipca 2018

A co mogę przyrządzić szybkiego z suszonych kasztanów?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium