Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
KREM PIOŁUNOWY 50ml
KREM PIOŁUNOWY 50ml
114,90 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
120,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Napar rozmarynowy z pieprzem kubeba 0
Napar rozmarynowy z pieprzem kubeba

 

Kompoty z jabłek, ziołowe herbatki i napary – to jest to! W tym rozdaniu rządzi jednak pieprz kubeba, który „rozweseli i sprawi, że nasz umysł będzie jasny a wiedza wyraźna” – jak zapewnia nas św. Hildegarda.

Jest szczególnie polecany osobom intensywnie pracującym umysłowo oraz kobietom w okresie klimakterium. Wraz z kolendrą, cytryną i rozmarynem smakuje wybornie – musicie spróbować.

 

Składniki:

  • kilka gałązek świeżego rozmarynu,

  • kilka plasterków niewoskowanej cytryny,

  • ziarenka pieprzu kubeba,

  • nasiona kolendry,

  • ewentualnie miód albo słód orkiszowy.

 

Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku do parzenia herbaty, zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 5 minut. Pijemy dobrze ciepłe.

 

Rada: Równie efektowny i smaczny napar można zrobić z melisy i jabłek (mogą być suszone) z nasionami kopru włoskiego.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium