Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Napar rozmarynowy z pieprzem kubeba 0
Napar rozmarynowy z pieprzem kubeba

 

Kompoty z jabłek, ziołowe herbatki i napary – to jest to! W tym rozdaniu rządzi jednak pieprz kubeba, który „rozweseli i sprawi, że nasz umysł będzie jasny a wiedza wyraźna” – jak zapewnia nas św. Hildegarda.

Jest szczególnie polecany osobom intensywnie pracującym umysłowo oraz kobietom w okresie klimakterium. Wraz z kolendrą, cytryną i rozmarynem smakuje wybornie – musicie spróbować.

 

Składniki:

  • kilka gałązek świeżego rozmarynu,

  • kilka plasterków niewoskowanej cytryny,

  • ziarenka pieprzu kubeba,

  • nasiona kolendry,

  • ewentualnie miód albo słód orkiszowy.

 

Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku do parzenia herbaty, zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 5 minut. Pijemy dobrze ciepłe.

 

Rada: Równie efektowny i smaczny napar można zrobić z melisy i jabłek (mogą być suszone) z nasionami kopru włoskiego.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium