Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Napar rozmarynowy z pieprzem kubeba 0
Napar rozmarynowy z pieprzem kubeba

 

Kompoty z jabłek, ziołowe herbatki i napary – to jest to! W tym rozdaniu rządzi jednak pieprz kubeba, który „rozweseli i sprawi, że nasz umysł będzie jasny a wiedza wyraźna” – jak zapewnia nas św. Hildegarda.

Jest szczególnie polecany osobom intensywnie pracującym umysłowo oraz kobietom w okresie klimakterium. Wraz z kolendrą, cytryną i rozmarynem smakuje wybornie – musicie spróbować.

 

Składniki:

  • kilka gałązek świeżego rozmarynu,

  • kilka plasterków niewoskowanej cytryny,

  • ziarenka pieprzu kubeba,

  • nasiona kolendry,

  • ewentualnie miód albo słód orkiszowy.

 

Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku do parzenia herbaty, zalewamy wrzątkiem i parzymy przez 5 minut. Pijemy dobrze ciepłe.

 

Rada: Równie efektowny i smaczny napar można zrobić z melisy i jabłek (mogą być suszone) z nasionami kopru włoskiego.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium