Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pieczarki pieczone z humusem 0
Pieczarki pieczone z humusem

Proste danie nie wymagające użycia soli, sycące za sprawą ugotowanych i przetartych nasion ciecierzycy wymieszanych ze zgniecionym czosnkiem, olejem słonecznikowym i pastą sezamową (tahini), doprawionych sokiem z cytryny i ziołami św. Hildegardy (słynny hummus). Podane w pieczarkowych kapeluszach.

Składniki:

  • 10 pieczarek,

  • 150g hummusu,

  • 30g startego sera typu parmezan,

  • bertram i macierzanka po szczypcie na każdą pieczarkę,

  • natka pietruszki do posypania.

 

Pieczarki myjemy i delikatnie wykręcamy korzonki. Wnętrza napełniamy hummusem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni ok. 20 minut.

Posypujemy grzyby ziołami i tartym serem, zapiekamy jeszcze 5 minut.

Zjadamy ciepłe z dużą ilością świeżej natki pietruszki.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium