Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 99,00 zł
szt.
Produkt dnia
Zestaw do badania witaminy D
Zestaw do badania witaminy D
120,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pieczarki pieczone z humusem 0
Pieczarki pieczone z humusem

Proste danie nie wymagające użycia soli, sycące za sprawą ugotowanych i przetartych nasion ciecierzycy wymieszanych ze zgniecionym czosnkiem, olejem słonecznikowym i pastą sezamową (tahini), doprawionych sokiem z cytryny i ziołami św. Hildegardy (słynny hummus). Podane w pieczarkowych kapeluszach.

Składniki:

  • 10 pieczarek,

  • 150g hummusu,

  • 30g startego sera typu parmezan,

  • bertram i macierzanka po szczypcie na każdą pieczarkę,

  • natka pietruszki do posypania.

 

Pieczarki myjemy i delikatnie wykręcamy korzonki. Wnętrza napełniamy hummusem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni ok. 20 minut.

Posypujemy grzyby ziołami i tartym serem, zapiekamy jeszcze 5 minut.

Zjadamy ciepłe z dużą ilością świeżej natki pietruszki.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium