Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 485,46 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
DARM BIO PRO 500ml Echt Vital
DARM BIO PRO 500ml Echt Vital
129,00 zł 44,00 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,93 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
49,00 zł
szt.
Zdrowe Życie z Hildegardą z Bingen
Zdrowe Życie z Hildegardą z Bingen
39,00 zł
szt.
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
24,90 zł
Mąka z kasztanów BIO 400g Bio Planet
Mąka z kasztanów BIO 400g Bio Planet
22,50 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pieczarki pieczone z humusem 0
Pieczarki pieczone z humusem

Proste danie nie wymagające użycia soli, sycące za sprawą ugotowanych i przetartych nasion ciecierzycy wymieszanych ze zgniecionym czosnkiem, olejem słonecznikowym i pastą sezamową (tahini), doprawionych sokiem z cytryny i ziołami św. Hildegardy (słynny hummus). Podane w pieczarkowych kapeluszach.

Składniki:

  • 10 pieczarek,

  • 150g hummusu,

  • 30g startego sera typu parmezan,

  • bertram i macierzanka po szczypcie na każdą pieczarkę,

  • natka pietruszki do posypania.

 

Pieczarki myjemy i delikatnie wykręcamy korzonki. Wnętrza napełniamy hummusem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni ok. 20 minut.

Posypujemy grzyby ziołami i tartym serem, zapiekamy jeszcze 5 minut.

Zjadamy ciepłe z dużą ilością świeżej natki pietruszki.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium