Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Liposomalna MSM - Echt Vital 250 ml
Liposomalna MSM - Echt Vital 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
L-arginina 120 Kaps, Echt Vital
L-arginina 120 Kaps, Echt Vital
111,50 zł 88,30 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Tak Rodzinie Listopad 2020
Tak Rodzinie Listopad 2020
6,90 zł 4,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,93 zł
szt.
Produkt dnia
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
24,90 zł
szt.
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
49,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Sałatka w typie Waldorf 0
Sałatka w typie Waldorf

Ta klasyczna sałatka, powstała na cześć hotelu Waldofl-Astoria jest połączeniem sałaty, jabłek, selera i majonezu. Tymczasem – zgodnie z radą św. Hildegardy -  seler naciowy (w całości lub częściowo) zastąpmy koprem włoskim. Ta wersja – moim zdaniem – jest o wiele smaczniejsza. A kto ma kłopot z trawieniem sałatek, niech rozgrzewa swój żołądek jedząc co rano ciepłe zupy: orkiszanki, owsianki, w wersji bezglutenowej - z płatków kasztanowych, gotowane wraz ze szczyptą galgantu, bertramu i dodatkiem jabłek.


Składniki:

  • 1 sałata rzymska porwana na kawałki,
  • 1 szklanka winogron,
  • 1 szklanka pokrojonych w kostkę jabłek,
  • 1 szklanka pokrojonych w talarki łodyg kopru włoskiego, można pół na pół z łodygami selera,
  • pół szklanki orzechów włoskich,

na sos:

  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu greckiego,
  • 1 łyżka octu winnego jasnego lub jabłkowego,
  • 1 łyżka posiekanego koperku z fenkułu lub natki pietruszki,
  • sól i świeżo zmielony pieprz(najlepiej kubeba) do smaku.

 

Składniki na sos łączymy a następnie mieszamy z sałatą, winogronami, jabłkiem i koprem włoskim. Posypujemy orzechami. 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium