Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
69,90 zł 45,34 zł
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pasztet wegański 1
Pasztet wegański

Z białej fasoli, z szarą renetą i kaszą orkiszową. Aromatyzowany ziołami św. Hildegardy, po prostu pyszny!

Składniki:

  • 2 cebule,
  • 1 jabłko,
  • przyprawy: po pół łyżeczki ostrej i wędzonej papryki, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 owoce jałowca, 1 goździk,
  • olej do smażenia,

 

 

 

Cebulę kroimy w grube plastry, które kroimy jeszcze na pół, jabłko obieramy i tniemy w kostkę. Na dnie dużej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, dodajemy cebulę, jabłko, paprykę ostrą, wędzoną, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i goździk. Smażymy na średnim ogniu około 10 -12 minut, aż cebula zmięknie i zrumieni się lekko. Studzimy i wyjmujemy te przyprawy, które były w całości.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

W dużej misce blendujemy kaszę orkiszową, dodajemy przesmażoną cebulę, fasolę oraz przyprawy, ponownie blendujemy.

Keksówkę nacieramy olejem i wysypujemy bułką/orzechami/płatkami. Wykładamy masę i pieczemy około 50 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Pyszny na orkiszowym chlebie z żurawiną.

 

 


Komentarze do wpisu (1)

3 listopada 2021

już wypróbowałam. Zjadły nawet dzieci:), Dodałam tylko jeszcze trochę pieczarek. Dobre!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium