Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
szt.
Liposomalny koenzym Q10 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalny koenzym Q10 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Mexican Wild Yam 120 kaps. ECHT VITAL
Mexican Wild Yam 120 kaps. ECHT VITAL
89,00 zł 62,14 zł
Produkt dnia
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
Oryginalna woda GRANDER®
Oryginalna woda GRANDER®
88,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pasztet wegański 0
Pasztet wegański

Z białej fasoli, z szarą renetą i kaszą orkiszową. Aromatyzowany ziołami św. Hildegardy, po prostu pyszny!

Składniki:

  • 2 cebule,
  • 1 jabłko,
  • przyprawy: po pół łyżeczki ostrej i wędzonej papryki, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 owoce jałowca, 1 goździk,
  • olej do smażenia,

 

 

 

Cebulę kroimy w grube plastry, które kroimy jeszcze na pół, jabłko obieramy i tniemy w kostkę. Na dnie dużej patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, dodajemy cebulę, jabłko, paprykę ostrą, wędzoną, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec i goździk. Smażymy na średnim ogniu około 10 -12 minut, aż cebula zmięknie i zrumieni się lekko. Studzimy i wyjmujemy te przyprawy, które były w całości.

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

W dużej misce blendujemy kaszę orkiszową, dodajemy przesmażoną cebulę, fasolę oraz przyprawy, ponownie blendujemy.

Keksówkę nacieramy olejem i wysypujemy bułką/orzechami/płatkami. Wykładamy masę i pieczemy około 50 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Pyszny na orkiszowym chlebie z żurawiną.

 

 


Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium