Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
KREM PIOŁUNOWY 50ml
KREM PIOŁUNOWY 50ml
114,90 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
120,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Pasta z fasoli 0
Pasta z fasoli

Pasta z fasoli jest prosta, tania i zdrowa. Warto jednak pamiętać, że aby poprawić strawność roślin strączkowych fasolę należy gotować z nasionami kopru włoskiego lub kminku. Suchą fasolę wcześniej namaczamy w dużej ilości wody (4 miarki wody na 1 miarkę ziaren, zostawiając ją na minimum 12 godzin, najlepiej na noc). Gotujemy w świeżej wodzie do miękkości, bez przykrycia, zbierając i usuwając gromadzącą się pianę. Solimy odrobinę pod koniec gotowania.

Składniki na pastę: 1 szklanka fasoli ugotowanej do miękkości (polecam klasyczną odmianę Piękny Jaś, ale również lżej strawną fasolkę mung czy adzuki), 1/3 szklanki oleju słonecznikowego, 1/2 łyżeczki soku z cytryny, 1 gałązka świeżego estragonu, szałwii, tymianku lub natki pietruszki, solidna szczypta kuminu, sól kamienna i pieprz kubeba do smaku. Można dodać do pasty warzyw z zupy, jeśli nam zostały (marchewkę, pietruszkę, selera, fenkuł).

Jeszcze ciepłą, dobrze ugotowaną fasolę miksujemy blenderem na gładko z resztą składników. Świetna suto polana olejem z dodatkiem np. świeżego estragonu, który również poprawi nam strawność fasoli.

Zapraszamy po zakup ziół i przypraw św. Hildegardy.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium