Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
69,90 zł 45,34 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Sałatka z fenkułem i jabłkiem 0
Sałatka z fenkułem i jabłkiem

Ma w sobie łagodne ciepło, zaś z natury nie jest ani suchy, ani zimy. Nie zaszkodzi a raczej rozweseli, zapewni łagodne ciepło, dobry pot i trawienie. Tak o koprze włoskim pisała św. Hildegarda. Dziś proponujemy go na surowo, w pysznym towarzystwie jabłek i rodzynek lub żurawin. Orzechy włoskie będą miłym dopełnieniem.

Składniki: 1-2 bulwy fenkułu (kopru włoskiego), 1 jabłko, garść rodzynek lub żurawin (najlepiej wcześniej namoczonych w gorącej wodzie i odcedzonych), 1-2 łyżki soku z cytryny, na sos: 4 łyżki oleju z orzechów włoskich, 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego, 1 łyżka syropu orkiszowego lub szczypta surowego cukru trzcinowego, sól i pieprz do smaku, zioła św. Hildegardy do sałatek.

Fenkuł przepoławiamy pionowo, odcinamy koper (przyda się do dekoracji), wycinamy głąb, usuwamy zewnętrzną, najgrubszą warstwę (tych części można użyć do gotowania wywaru lub do zrobienia potrawki z fenkułu). Tniemy go na cienkie plastry, oddzielamy paski od siebie, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy chwilę do naciągnięcia.

Jabłka obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki. 

Sos robimy mieszając energicznie wszystkie składniki.

Cząstki fenkułu, jabłka i rodzynki (żurawinę) mieszamy, zalewamy sosem i posypujemy zielonym koprem włoskim. Możemy też dodać orzechy włoskie.

 

Zapraszamy po zakup gotowej mieszanki ziół św. Hildegardy do sałatek. Dodajemy je do każdego sosu typu winegret.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium