Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
-+
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 485,46 zł
-+
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 204,92 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
Bańki próżniowe z pompką 12 szt.
70,00 zł
-+
szt.
Torba materiałowa
Torba materiałowa
5,00 zł
-+
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Placki z cukinii z mąką kasztanową i dyptamem 0
Placki z cukinii z mąką kasztanową i dyptamem

Dyptamu dajemy odrobinę, w przeciwnym razie danie będzie gorzkie. Za to mąka kasztanowa sprawi, że placki będą miały przyjemnie orzechowy smak. Kasztany jadalne wywierają ponadto dobroczynny wpływ na odporność - wzmacniają organizm i przeciwdziałają infekcjom.

 

 

Składniki: 4 cukinie, 1 szklanka mąki (w tym 1/3 kasztanowej i 2/3 orkiszowej), 1 szklanka mleka (można użyć roślinnego lub ewentualnie wodę), 2 jajka od kur z wolnego chowu, sól, pieprz kubeba, szczypta dyptamu i/lub bertramu, ewentualnie mieszanki curry, olej słonecznikowy (kokosowy lub masło klarowane) do smażenia, do podania: natka pietruszki, śmietana i mieszanka ziół św. Hildegardy.

Cukinie obieramy i gotujemy na parze, kroimy w drobną kostkę i odcedzamy na sicie (można lekko odcisnąć, by nie były mocno wilgotne).

Z obu mąk, mleka i jajek robimy ciasto naleśnikowe, mieszając wszystkie składniki rózgą, przyprawiamy i zostawiamy wszystko na pół do godziny (ciasto odpoczywa, cukinie stygną).

Łyżką nabieramy cukinie, zanurzamy w cieście naleśnikowym i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.

Podajemy z kwaśną śmietaną posoloną i posypaną mieszanką ziół św. Hildegardy. 

 

Zapraszamy po zakupy: dyptam, mąka kasztanowa i średniowieczne zioła mają moc.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium