MĄKA KASZTANOWA BIO 500G POSCH
Opis
Skład: mąka z kasztanów jadalnych
Kraj pochodzenia: Austria
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasztany zalecane są w celu regeneracji wątroby. W tym celu przyrządza się mieszankę z 5 łyżek podgrzanego miodu i 3 łyżek mąki kasztanowej. Mieszankę przyjmuje się 2 razy dziennie po 1 łyżeczce.
Św. Hildegarda poleca kasztany jako łatwoprzyswajalny i odżywczy środek w każdej postaci. Mogą być spożywane w postaci surowej, pieczone, gotowane, czy w postaci mąki. Mają lekko orzechowy, słodki smak.
Są bogatym źródłem skrobi (70%), ale zawierają niewiele białka (2-4%) i tłuszczu (2-5%). Zawierają witaminę C, witaminy z grupy B, kwas foliowy, a z minerałów m.in. miedź, cynk, magnez, żelazo, potas i fosfor. Są również dorbrym źródłem błonnika (około 8%) i antyoksydantów o właściwościach antybakteryjnych.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz: 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone: 0,0 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukier: 0,0 g
Błonnik: 3,2 g
Białko: 5,3 g
Sól: < 0,01 g
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.