


PŁATKI ORKISZOWE DROBNE 1kg GEISINGEN
Opis
Są to płatki z całego ziarna walcowane na zimno. Nadają się do produkcji chleba, zup itd. Płatki wchłaniają ciecze równomierniej niż śruta, ładniej pęcznieją (efekt gąbki) i dlatego dania są bardzo lekkie.
Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn
Maja
Bardzo smaczne płatki i lekkostrawne. Polecam
Anna Krzesak
Płatki orkiszowe drobne są wyśmienitym dodatkiem do jogurtu naturalnego. To mój ulubiony deser. Są delikatne, bardzo smaczne i zdrowe.
Inez
Te płatki to wersja płatków błyskawicznych. My je chwilkę gotujemy na wodzie, dodajemy trochę mleka i gotowe, gęste płatki jemy dodając jogurt, czarne jagody z domowych słoiczków przygotowanych w sezonie letnim. Można dodać migdały, orzechy, rodzynki, od czegóż fantazja. Pyszny posiłek