


PŁATKI ORKISZOWE GRUBE 4 kg
Opis
Przed miażdżeniem płatki te są gotowane na parze. Obróbka parowa ma tę zaletę, że płatki zachowują swoją formę również po dodaniu cieczy i pęcznieją tylko nieznacznie. Pozostają długo chrupkie i są idealnym dodatkiem np. do musli. Nie polecamy ich jednak do gotowania i pieczenia.
Produkt zawiera gluten.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do grupy odmian orkiszu opisywanych przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Odmiana orkiszu: Frankenkorn
Agata Molęda
Kupiłam paczkę 4 kg i pomyłkowo 1 kg. Polecam od razu 4 kg,bo jest fajnie zapakowana i po wzięciu części można bezpiecznie zamknąć resztę. No i są tak świetne,że cenowo bardziej się opłacają i rzadziej trzeba dokupywać:)