Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszanka z płatków 0
Orkiszanka z płatków

Był już przepis na habermus z ziaren – pełnych i połamanych, czas użyć orkiszowych płatków. Uwaga! Osoby na diecie bezglutenowej robią habermus św. Hildegardy z płatków kasztanowych.


Składniki:


Płatki wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i prażymy mieszając aż zacną przyjemnie orzechowo pachnieć, zalewamy je wrzątkiem pół centymetra ponad poziom płatków.

Jabłko szorujemy, obieramy i kroimy w słupki (jeśli jest niepryskane można ze skórką). Dorzucamy je do orkiszanki wraz z przyprawami i migdałami.

Chwilę gotujemy aż płatki się rozpadną.

Możemy dosłodzić daktylami lub syropem orkiszowym i dodać odrobinkę oleju migdałowego.

Pełnowartościowe ciepłe śniadanie św. Hildegardy.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium