Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Tak Rodzinie Styczeń 2020
Tak Rodzinie Styczeń 2020
6,90 zł 2,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszanka z płatków 0
Orkiszanka z płatków

Był już przepis na habermus z ziaren – pełnych i połamanych, czas użyć orkiszowych płatków. Uwaga! Osoby na diecie bezglutenowej robią habermus św. Hildegardy z płatków kasztanowych.


Składniki:


Płatki wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i prażymy mieszając aż zacną przyjemnie orzechowo pachnieć, zalewamy je wrzątkiem pół centymetra ponad poziom płatków.

Jabłko szorujemy, obieramy i kroimy w słupki (jeśli jest niepryskane można ze skórką). Dorzucamy je do orkiszanki wraz z przyprawami i migdałami.

Chwilę gotujemy aż płatki się rozpadną.

Możemy dosłodzić daktylami lub syropem orkiszowym i dodać odrobinkę oleju migdałowego.

Pełnowartościowe ciepłe śniadanie św. Hildegardy.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium