Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 45,00 zł
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszanka z płatków 0
Orkiszanka z płatków

Był już przepis na habermus z ziaren – pełnych i połamanych, czas użyć orkiszowych płatków. Uwaga! Osoby na diecie bezglutenowej robią habermus św. Hildegardy z płatków kasztanowych.


Składniki:


Płatki wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i prażymy mieszając aż zacną przyjemnie orzechowo pachnieć, zalewamy je wrzątkiem pół centymetra ponad poziom płatków.

Jabłko szorujemy, obieramy i kroimy w słupki (jeśli jest niepryskane można ze skórką). Dorzucamy je do orkiszanki wraz z przyprawami i migdałami.

Chwilę gotujemy aż płatki się rozpadną.

Możemy dosłodzić daktylami lub syropem orkiszowym i dodać odrobinkę oleju migdałowego.

Pełnowartościowe ciepłe śniadanie św. Hildegardy.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium