Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
120,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
KREM PIOŁUNOWY 50ml
KREM PIOŁUNOWY 50ml
114,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Orkiszanka z płatków 0
Orkiszanka z płatków

Był już przepis na habermus z ziaren – pełnych i połamanych, czas użyć orkiszowych płatków. Uwaga! Osoby na diecie bezglutenowej robią habermus św. Hildegardy z płatków kasztanowych.


Składniki:


Płatki wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię i prażymy mieszając aż zacną przyjemnie orzechowo pachnieć, zalewamy je wrzątkiem pół centymetra ponad poziom płatków.

Jabłko szorujemy, obieramy i kroimy w słupki (jeśli jest niepryskane można ze skórką). Dorzucamy je do orkiszanki wraz z przyprawami i migdałami.

Chwilę gotujemy aż płatki się rozpadną.

Możemy dosłodzić daktylami lub syropem orkiszowym i dodać odrobinkę oleju migdałowego.

Pełnowartościowe ciepłe śniadanie św. Hildegardy.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium