Opis
Ryż orkiszowy jest nie tylko zdrowszy, ale też lżejszy do strawienia niż tradycyjny ryż, dlatego z pewnością może być stosowany jako jego zamiennik.
Zalety ryżu orkiszowego (orkisz obłuszczony/omielony) wobec pełnego ziarna:
• szybciej się gotuje (10 - 15 min.)
• nie trzeba go namaczać (podczas namaczania tworzą się w wodzie zarodniki – problematyczne dla alergików)
• nadaje się do wszystkich rodzajów zapiekanek i burgerów, jako przystawka lub na sałatę
• jest lekkostrawny.
Pochodzi z prastarych odmian orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn*.
Produkt zawiera gluten.
*Certyfikat „Orkisz według doktora Hertzki”
Odmiany orkiszu polecane przez św. Hildegardę: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Czas gotowania: ok. 10-15 minut.
Przykładowy przepis: Ryż z jabłkami
Kraj pochodzenia: Niemcy
Producent: Stadtmühle Geisingen, Mühlenweg 11, 78187 Geisingen, Niemcy
Dystrybutor: Sunvita Sp. z o.o., Al. Prymasa Tysiąclecia 46 lok.202, 01-242 Warszawa
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (4)
Opinie pochodzą tyko od zalogowanych klientów, którzy kupili dany produkt. Po zatwierdzeniu wyświetlamy zarówno pozytywne, jak i negatywne opinie.
Adam W
Od kiedy zacząłem gotować ryż orkiszowy postanowiłem zrezygnować z zakupów ryżu klasycznego. Uważam,że warto było zmienić jadłospis, inna klasa pożywienia. Coś w tym jest ,że lepiej się czuję , polecam.
Małgorzata
Z ciekawością gotowałam ten ryż orkiszowy i posmakował mi. Zdrowszy od innego. POLECAM.
Urszula Krzyżanowska
Już od pewnego czasu używam go zamiast normalnego. Jest delikatniejszy smaczniejszy i o wiele zdrowszy. Kto go raz spróbuje to już nie zamieni go na normalny ryż. Polecam.
Małgorzata Kubicka
Polecam zamiast ryżu białego.
Ryż orkiszowy 1kg Geisingen
towar niedostępny
Buy this products now - pay for it in 30 days