Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Potrawka z fenkułu 0
Potrawka z fenkułu

Z marchwią, mięsem z rosołu i prażonymi pestkami słonecznika. Świetnie smakuje z orkiszowymi łazankami lub makaronem z mąką kasztanową.

Składniki:

  • 3 fenkuły,
  • 1 marchewka,
  • połowa małej bulwy selera,
  • 1 pietruszka,
  • 1 cebula,
  • 2-3 łyżki masła klarowanego,
  • po szczypcie bertramu i macierzanki,
  • sól i pieprz do smaku.


Z fenkułu odkładamy zdrewniałe części (można ich użyć podczas gotowania wywaru), środki kroimy na ćwiartki, wykrawamy głąby i kroimy na paski.

Marchew, pietruszkę, seler obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i kroimy drobno.


W głębokiej patelni rozpuszczamy masło i szklimy na nim poszatkowaną drobno cebulę. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę i seler, chwilę przesmażamy, na końcu fenkuły. Przesmażone warzywa podlewamy odrobiną wody (około pół szklanki), dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Potrawkę podajemy posypaną ziarnem słonecznika (można go wcześniej podprażyć na suchej, gorącej patelni), udekorowaną fenkułowym koprem. 


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium