MIESZANKA ZIOŁOWA PIOŁUNU Z WERBENA 70G
Mieszanka piołunu (łac. Artemisia absinthium) i werbeny (łac. Verbena officinalis) polecana przy bólach zębów, czy stanach zapalnych jamy ustnej, „uspokaja” ognisko zapalne.
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
Galgant (łac. Alpinia officinarum), w medycynie św. Hildegardy figuruje jako przyprawa „nasercowa”, ale świetnie sprawdza się również przy dolegliwościach miesiączkowych, stanach wyczerpania i osłabienia. Jest także dobrym środkiem na mdłości.
FASTENTEE - HERBATA ZIOŁOWA Z KOPREM WŁOSKIM BIO 50g
Fastentee to herbata ziołowa polecana w diecie św. Hildegardy.
ZIELE KRWAWNIKA MIELONE 100g
BABKA PŁESZNIK ŻÓŁTA NASIONA 200g
Babka płesznik żółta (łac. Plantago indica) zawiera substancje balastowe, śluzy roślinne pęczniejące w wodzie, dzięki czemu proces trawienia jest wspomagany w sposób naturalny. Pomocna przy zaparciach czy zapaleniu jelita grubego. Działa odkażająco.
MIESZANKA Z BIEDRZEŃCEM 50g
Mieszankę z biedrzeńcem(Pimpinella)warto zastosować w przypadku nudności, choroby lokomocyjnej, wymiotów podczas ciąży, czy złego samopoczucia po chemioterapii.
KOPER WŁOSKI MIELONY BIO 100g
Koper włoski (łac. Foeniculum vulgare) zawiera olejki eteryczne, które łagodzą skurcze, usuwają śluzy i oczyszczają jelita z gazów. Ma także właściwości antyseptyczne, dzięki czemu zapobiega rozwojowi bakterii.
ZIELE BYLICY POSPOLITEJ MIELONE BIO 70g
Bylica (łac. Artemisia vulgaris) jest jedną z lepszych przypraw na dolegliwości żołądka, zgagę wywołaną błędami dietetycznymi, czy trawieniem szkodliwych tłuszczów. Dr Herzka, autor wielu książek o „medycynie Hildegardy”, radzi pacjentom z wrzodami żołądka, przez rok dodawanie odrobiny bylicy do potraw.
LIŚCIE MORWY 70g
Liście morwy (łac. Morus nigra) zawierają dużą ilość białka, węglowodanów, tłuszczu, błonnika, składników mineralnych oraz witamin i prowitamin, np. witamina C, witaminy z grupy B, D, E, kwas foliowy, b-karoten, ksantofile. Idealne przy walce z wysypką, atopowym zapaleniem skóry, czy swędzącą alergią.
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
Macierzanka (łac. Tymus serpyllum) to w koncepcji św. Hildegardy „przyprawa dermatologiczna” pomocna przy wszelkiego rodzaju problemach skórnych: trądziku, wysypce, czy nawet przy atopowym zapaleniu skóry. Stosować ją można również przy kłopotach z pamięcią.
HYZOP MIELONY BIO 70g
Hyzop (łac. Hyssopus officinalis) jest przyprawą „na dobre samopoczucie”, pomocną na smutek, melancholię, depresję. Poleca się go również wspomagająco przy dolegliwościach wątroby i płuc, czy przy uciążliwym kaszlu oraz do oczyszczania krwi.
GAŁKA MUSZKATOŁOWA 50g
Gałka muszkatołowa (łac. Myristica fragrans) jest jedną z najbardziej uniwersalnych przypraw, która wykazuje działania wspomagające trawienie, zmniejszające ospałość, czy problemy z koncentracją. Nie stosować ilości większej niż podano.
MIESZANKA BLUSZCZYKA KURDYBANKA Z LUBCZYKIEM 70G
Według Hildegardy okłady z tej mieszanki pomagają w przypadku opuchniętych żył szyjnych, opuchniętych gruczołów szyjnych a także tarczycy.
PILOFEN 25G TABLETKI Z KOPRU WŁOSKIEGO
Tabletki z koprem włoskim to uzupełnienie codziennej diety w składniki wspomagające prawidłowy przebieg procesów trawiennych, w szczególności perystaltykę jelit.