
W studio telewizyjnym programu "Dobre historie" (odc. 85) będą również obecni: pani Jolanta Zajdel, popularyzatorka filozofii św. Hildegardy z Bingen związana z Polskim Towarzystwem Przyjaciół św. Hildegardy, a także pani Bożena Ciosek oraz ksiądz Jacek Wróbel, Pallotyn i rekolekcjonista, współtwórcy rekolekcji z postem wg HzB odbywających się między innymi na terenie Otwocka (www.hildegarda-post.pl).
O swoich wrażeniach z poznawania spuścizny kulinarnej św. HzB opowie także szef kuchni Łukasz Pielak, profesjonalny kucharz i właściciel restauracji Bistro MeranO (www.merano.pl), który dostrzegając mądrość w przepisach średniowiecznej mniszki, obecnie inspiruje ludzi do zaproszenia św. Hildegardy do swojej kuchni.
Twórcy magazynu Dobre historie TVP opowiadają historie z dobrem w tle – prezentując przykłady dobroczynnych inicjatyw ludzi, instytucji charytatywnych i Kościoła. Podejmują tematy ważne społecznie, jak solidarność międzyludzka, pomoc potrzebującym i chorym czy ekologia.
Obejrzyj program na TVP VOD "Dobre historie" odc. 85>>