Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Sałatka z melona, moreli i koziej fety 0
Sałatka z melona, moreli i koziej fety

Idealna na upał: z naturalnie słodkimi owocami, pożywnymi migdałami i kozim serkiem, ochładzającą miętę albo rozweselającą melisą – do wyboru.

Składniki:

  • 1 żółty melon, kilka dojrzałych moreli,
  • 150g koziej fety,
  • olej migdałowy do polania,
  • prażone płatki migdałów do posypania,
  • świeża mięta lub melisa do dekoracji.

 

Melona kroimy na ćwiartki i każdą z nich jeszcze na pół. Obieramy skórkę, wycinamy pestki, kroimy w ósemki i na cienkie półksiężyce, układamy na talerzu. Morele kroimy na pół, wyjmujemy pestki, a potem też na ósemki i rozkładamy na talerzu. Całość posypujemy pokruszoną fetą, płatkami migdałów i miętą, polewamy olejem i gotowe.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium