Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 45,00 zł
szt.
KREM PIOŁUNOWY 50ml
KREM PIOŁUNOWY 50ml
114,90 zł
szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
Bańki próżniowe z pompką 24 szt.
120,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Sałatka z melona, moreli i koziej fety 0
Sałatka z melona, moreli i koziej fety

Idealna na upał: z naturalnie słodkimi owocami, pożywnymi migdałami i kozim serkiem, ochładzającą miętę albo rozweselającą melisą – do wyboru.

Składniki:

  • 1 żółty melon, kilka dojrzałych moreli,
  • 150g koziej fety,
  • olej migdałowy do polania,
  • prażone płatki migdałów do posypania,
  • świeża mięta lub melisa do dekoracji.

 

Melona kroimy na ćwiartki i każdą z nich jeszcze na pół. Obieramy skórkę, wycinamy pestki, kroimy w ósemki i na cienkie półksiężyce, układamy na talerzu. Morele kroimy na pół, wyjmujemy pestki, a potem też na ósemki i rozkładamy na talerzu. Całość posypujemy pokruszoną fetą, płatkami migdałów i miętą, polewamy olejem i gotowe.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium