Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
szt.
Produkt dnia
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
24,50 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
35,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zielona fritata 0
Zielona fritata

Cudownie zieloniutka, pełna dobra z wiosennych dzikich roślin. Prosta w przygotowaniu i łatwa do zabrania w formie przekąski.

Składniki: 450g zieleniny (do wyboru: rukwi wodnej, natki pietruszki, bazylii, młodych listków pokrzywy, babki, bluszczyka kurdybanka, botwinki, szpinaku, szczypiorku), 1 cebula, 2-3 łyżki masła klarowanego i jeszcze odrobinę do wysmarowania formy, 2 łyżeczki bertramu, 2 łyżeczki kurkumy, 8 średnich wiejskich jaj, 2 łyżki mąki orkiszowej, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym, 2 łyżeczki soli, świeżo zmielony pieprz kubeba, 100g orzechów włoskich posiekanych

Zieleninę porządnie płuczemy, osączamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.

W dużym garnku rozgrzewamy masło klarowane, szklimy na nim cebulę, dodajemy bertram, zieleninę i kurkumę, chwilę smażymy. Studzimy.

Jajka mieszamy z mąką, jogurtem, proszkiem do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ostudzone zioła dodajemy do masy jajecznej wraz z orzechami i mieszamy.

Żaroodporne naczynie smarujemy tłuszczem i wylewamy masę. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 35-40 minut aż jajka się zetną również w środku (można to sprawdzić czubkiem noża).

Po ostudzeniu można pokroić w kwadraty i zabrać na majówkę.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium