Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
szt.
Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zupa buraczkowa z grysikiem i kurdybankiem 0
Zupa buraczkowa z grysikiem i kurdybankiem

Ciekawa, wegetariańska propozycja, tania szybka w przygotowaniu, zdrowa i bardzo smaczna. Do tego z bluszczykiem kurdybankiem, który - jak zapewnia Opatka z Bingen - chroni nas przed wyczerpaniem.


Składniki:

  • 1 cebula,

  • 1 litr wody,

  • 1 łyżka masła klarowanego lub oleju słonecznikowego,

  • 3-4 buraki (w sklepie można kupić buraki parowane, co znacznie skraca czas przygotowania zupy),

  • 1 łyżeczka suszonego bluszczyku kurdybanku,

  • odrobina soku z cytryny lub octu winnego,

  • sól kamienna i pieprz kubeba do smaku.


Na tłuszczu szklimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy suszony bluszczyk kurdybanek i przesmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy to wodą i wrzucamy pokrojone buraczki.

Doprawiamy do smaku (sól, pieprz) i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania sypiemy cienkim strumieniem grysik orkiszowy, mieszając.

Gotujemy jeszcze chwilę (wystarczy minuta, dwie), na koniec zakwaszając sokiem z cytryny.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium