Newsletter
 
Promocje
Wielka apteka św. Hildegardy
Wielka apteka św. Hildegardy
299,00 zł 219,00 zł
-+
szt.
LifeLineDiag C POINT 100g data ważności 10/2024r
LifeLineDiag C POINT 100g data ważności 10/2024r
85,00 zł 59,00 zł
-+
szt.
Produkt dnia
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
59,90 zł
-+
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN 500ml
92,90 zł
-+
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Zupa buraczkowa z grysikiem i kurdybankiem 0
Zupa buraczkowa z grysikiem i kurdybankiem

Ciekawa, wegetariańska propozycja, tania szybka w przygotowaniu, zdrowa i bardzo smaczna. Do tego z bluszczykiem kurdybankiem, który - jak zapewnia Opatka z Bingen - chroni nas przed wyczerpaniem.


Składniki:

  • 1 cebula,

  • 1 litr wody,

  • 1 łyżka masła klarowanego lub oleju słonecznikowego,

  • 3-4 buraki (w sklepie można kupić buraki parowane, co znacznie skraca czas przygotowania zupy),

  • 1 łyżeczka suszonego bluszczyku kurdybanku,

  • odrobina soku z cytryny lub octu winnego,

  • sól kamienna i pieprz kubeba do smaku.


Na tłuszczu szklimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy suszony bluszczyk kurdybanek i przesmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy to wodą i wrzucamy pokrojone buraczki.

Doprawiamy do smaku (sól, pieprz) i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania sypiemy cienkim strumieniem grysik orkiszowy, mieszając.

Gotujemy jeszcze chwilę (wystarczy minuta, dwie), na koniec zakwaszając sokiem z cytryny.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium