Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
Probiotyk Dr.OHHIRA® OM-X | 30 kaps.
Probiotyk Dr.OHHIRA® OM-X | 30 kaps.
119,00 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI BIO 35g
ZIELE MACIERZANKI BIO 35g
24,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Chleb z rajskimi jabłuszkami 0
Chleb z rajskimi jabłuszkami

Orkiszowy, na zakwasie z niecodziennym dodatkiem dzikich jabłuszek, które mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwrzodowe i antynowotworowe.

 

Składniki:

  • 300g jasnej mąki orkiszowej typ 700,

  • pół łyżeczki soli bez antyzbrylaczy,

  • 1-2 łyżki jasnego odszumowanego miodu,

  • 200g zakwasu orkiszowego,

  • około 280-300 ml wody,

  • garść - dwie rajskich jabłuszek,

  • pół szklanki migdałów pociętych w słupki,

  • mąka orkiszowa do podsypywania.

 

Jabłuszka myjemy i wykrawamy, możemy pokroić drobniej. Mąkę mieszamy z solą i przyprawami, dodajemy zakwas, miód i cały czas mieszając dolewamy wodę, aby ciasto było gęste. Wyrabiamy je kilka minut (około 5-7), aż będzie delikatnie sprężyste i przestanie kleić się do rąk.

W ciasto wkładamy kawałki rajskich jabłuszek i migdały, raz jeszcze krótko zagniatając. Następnie, podsypując je mąką, formujemy gruby wałek i wkładamy do formy (keksówki). Tak przygotowany chleb zostawiamy na noc do wyrastania.

Gdy już bułka nam wyrośnie, nagrzewamy piekarnik do temperatury maksymalnej. Pieczemy około 15-20 minut, aż skórka będzie mocno przypieczona.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium