Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
 ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
ProBio Cleaner 0,95L | zapach cytrynowy
57,00 zł 48,90 zł
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
Wyprzedaż Nalewka z koprem włoskim BIO FENCHEL TRANK 500ml
69,90 zł 45,34 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt. | na odporność
227,70 zł 209,25 zł
-+
szt.
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
Filary Zdrowia_ program edukacyjny online | PAKIET PROFILAKTYCZNY
350,00 zł 209,00 zł
Wyprzedaż  - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Wyprzedaż - Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
125,00 zł 100,00 zł
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 501,66 zł
-+
szt.
Zestaw 2 szt. mieszanka z  Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
Zestaw 2 szt. mieszanka z Wszewłogą do miodu gruszkowego - 10% TANIEJ
159,80 zł 143,82 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
-+
szt.
ProBiotics BioKlean Wash 1L
ProBiotics BioKlean Wash 1L
42,50 zł 36,50 zł
-+
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Chleb z rajskimi jabłuszkami 0
Chleb z rajskimi jabłuszkami

Orkiszowy, na zakwasie z niecodziennym dodatkiem dzikich jabłuszek, które mają właściwości przeciwzapalne, przeciwwrzodowe i antynowotworowe.

 

Składniki:

  • 300g jasnej mąki orkiszowej typ 700,

  • pół łyżeczki soli bez antyzbrylaczy,

  • 1-2 łyżki jasnego odszumowanego miodu,

  • 200g zakwasu orkiszowego,

  • około 280-300 ml wody,

  • garść - dwie rajskich jabłuszek,

  • pół szklanki migdałów pociętych w słupki,

  • mąka orkiszowa do podsypywania.

 

Jabłuszka myjemy i wykrawamy, możemy pokroić drobniej. Mąkę mieszamy z solą i przyprawami, dodajemy zakwas, miód i cały czas mieszając dolewamy wodę, aby ciasto było gęste. Wyrabiamy je kilka minut (około 5-7), aż będzie delikatnie sprężyste i przestanie kleić się do rąk.

W ciasto wkładamy kawałki rajskich jabłuszek i migdały, raz jeszcze krótko zagniatając. Następnie, podsypując je mąką, formujemy gruby wałek i wkładamy do formy (keksówki). Tak przygotowany chleb zostawiamy na noc do wyrastania.

Gdy już bułka nam wyrośnie, nagrzewamy piekarnik do temperatury maksymalnej. Pieczemy około 15-20 minut, aż skórka będzie mocno przypieczona.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium