Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Nalewka z rzęsy wodnej  BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
Nalewka z rzęsy wodnej BIO VICHTOSAN zestaw 6 szt. 10% TANIEJ
539,40 zł 485,46 zł
DARM BIO PRO 500ml Echt Vital
DARM BIO PRO 500ml Echt Vital
129,00 zł 44,00 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,93 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Produkt dnia
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
GALGANT KORZEŃ MIELONY BIO 40g
24,90 zł
szt.
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
OLEJEK PIOŁUNOWY 50ml
49,00 zł
szt.
Mąka z kasztanów BIO 400g Bio Planet
Mąka z kasztanów BIO 400g Bio Planet
22,50 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Jajko z szałwią 0
Jajko z szałwią

Pyszne danie, które stawia na nogi przeziębionych. Czosnek i szałwia mają właściwości przeciwzapalne a jogurt osłonowe.


Składniki
:

  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego (140g), bez dodatku mleka w proszku za to z żywymi kulturami bakterii,

  • 2-3 ząbki czosnku,

  • 1 łyżeczka ziół św. Hildegardy do sałatek,

  • 3 jajka od kur z naturalnego chowu,

  • 1 pęczek świeżej szałwii,

  • 100g masła najlepiej klarowanego,

  • 1 łyżka octu winnego,

  • sól bez antyzbrylaczy do smaku.

 

Jogurt mieszamy z ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solimy do smaku. Rozsmarowujemy na talerzu.

W wysokim garnku zagotowujemy wodę, do wrzątku dodajemy ocet, robimy wirek i wbijamy do niego jajko. Gotujemy 1-2 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową i osączone kładziemy na talerzu z jogurtem. Tak samo robimy z kolejnymi jajkami.

Masło rozpuszczamy, wrzucamy do niego listki szałwii (kilka zostawiając do dekoracji), smażymy aż staną się chrupkie. Masłem polewamy jajka i dekorujemy świeżą szałwią. Zjadamy od razu.

 

Rada: Można też użyć szałwii suszonej ze szczyptą hyzopu a całość posypać świeżą natką pietruszki, zawierającą dodatkowo dużą ilość witaminy C.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium