Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 99,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Produkt dnia
DEZODORANT LILIOWY 50ml
DEZODORANT LILIOWY 50ml
44,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Jajko z szałwią 0
Jajko z szałwią

Pyszne danie, które stawia na nogi przeziębionych. Czosnek i szałwia mają właściwości przeciwzapalne a jogurt osłonowe.


Składniki
:

  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego (140g), bez dodatku mleka w proszku za to z żywymi kulturami bakterii,

  • 2-3 ząbki czosnku,

  • 1 łyżeczka ziół św. Hildegardy do sałatek,

  • 3 jajka od kur z naturalnego chowu,

  • 1 pęczek świeżej szałwii,

  • 100g masła najlepiej klarowanego,

  • 1 łyżka octu winnego,

  • sól bez antyzbrylaczy do smaku.

 

Jogurt mieszamy z ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solimy do smaku. Rozsmarowujemy na talerzu.

W wysokim garnku zagotowujemy wodę, do wrzątku dodajemy ocet, robimy wirek i wbijamy do niego jajko. Gotujemy 1-2 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową i osączone kładziemy na talerzu z jogurtem. Tak samo robimy z kolejnymi jajkami.

Masło rozpuszczamy, wrzucamy do niego listki szałwii (kilka zostawiając do dekoracji), smażymy aż staną się chrupkie. Masłem polewamy jajka i dekorujemy świeżą szałwią. Zjadamy od razu.

 

Rada: Można też użyć szałwii suszonej ze szczyptą hyzopu a całość posypać świeżą natką pietruszki, zawierającą dodatkowo dużą ilość witaminy C.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium