Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
ZIARNO ORKISZU 5kg GEISINGEN
60,00 zł 49,00 zł
szt.
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
Produkt dnia
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
KORZEŃ LUKRECJI MIELONY BIO 45g
24,50 zł
szt.
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
ZIELE MACIERZANKI MIELONE BIO 100g
35,00 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Jajko z szałwią 0
Jajko z szałwią

Pyszne danie, które stawia na nogi przeziębionych. Czosnek i szałwia mają właściwości przeciwzapalne a jogurt osłonowe.


Składniki
:

  • 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego (140g), bez dodatku mleka w proszku za to z żywymi kulturami bakterii,

  • 2-3 ząbki czosnku,

  • 1 łyżeczka ziół św. Hildegardy do sałatek,

  • 3 jajka od kur z naturalnego chowu,

  • 1 pęczek świeżej szałwii,

  • 100g masła najlepiej klarowanego,

  • 1 łyżka octu winnego,

  • sól bez antyzbrylaczy do smaku.

 

Jogurt mieszamy z ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solimy do smaku. Rozsmarowujemy na talerzu.

W wysokim garnku zagotowujemy wodę, do wrzątku dodajemy ocet, robimy wirek i wbijamy do niego jajko. Gotujemy 1-2 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową i osączone kładziemy na talerzu z jogurtem. Tak samo robimy z kolejnymi jajkami.

Masło rozpuszczamy, wrzucamy do niego listki szałwii (kilka zostawiając do dekoracji), smażymy aż staną się chrupkie. Masłem polewamy jajka i dekorujemy świeżą szałwią. Zjadamy od razu.

 

Rada: Można też użyć szałwii suszonej ze szczyptą hyzopu a całość posypać świeżą natką pietruszki, zawierającą dodatkowo dużą ilość witaminy C.


Zapisz się na nasz newsletter i otrzymaj bezpłatny e-book Kuchnia św. Hildegardy. Zapis tutaj: http://bit.ly/NewsletterSunvita.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium