Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
Calcium, proszek 500g, Echt Vital
Calcium, proszek 500g, Echt Vital
66,00 zł 43,68 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Mexican Wild Yam 120 kaps. ECHT VITAL
Mexican Wild Yam 120 kaps. ECHT VITAL
89,00 zł 62,14 zł
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Produkt dnia
MĄKA KASZTANOWA 500g SAGI SRL
MĄKA KASZTANOWA 500g SAGI SRL
21,90 zł
szt.
Oryginalna woda GRANDER®
Oryginalna woda GRANDER®
88,00 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Jak przygotować musli wg św. Hildegardy 0
Jak przygotować musli wg św. Hildegardy

Jesienią i zimą ze smakiem zjadamy klasyczny habermus (KLIK po przepis), jednak gdy na dworze robi się coraz cieplej, potrzebujemy czegoś lżejszego, choć równie zdrowego. Sięgamy wtedy po musli. Jak przygotować je po hildegardiańsku?

Komponujemy własny skład

Zboża: płatki orkiszowe (klik), owsiane, kasztanowe (klik), można też użyć ekspandowanych ziaren amarantusa, orkiszu (klik).

Orzechy/nasiona: migdały, orzechy włoskie, słonecznik, dynia.

Suszone owoce: jabłko, dynia, daktyle, morele, rodzynki, żurawina, morwa.

Oczywiście nie musimy użyć wszystkiego, wybierzmy to, co nam smakuje i po czym czujemy się dobrze.

Przyprawy: cynamon (klik), galgant (klik), bertram (klik)

Dodatkowo: sok jabłkowy (woda, mleko migdałowe), jabłko.

Możemy też kupić gotową bazę - klik.

Przygotowujemy musli

Przed snem wsypujemy nasza mieszankę do miseczki, dodajemy przyprawy i zalewamy dobrze podgrzanym sokiem jabłkowym (wodą, mlekiem migdałowym). Rano dodajemy do niej starte jabłko i dokładnie mieszamy – gotowe!

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium