Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Produkt dnia
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kanapki, czyli z czym do chleba? 0
Kanapki, czyli z czym do chleba?

Chleb oczywiście orkiszowy, najlepiej zakwasowy (jak ten - klik), jednak osoby zdrowe, o dobrym trawieniu, ciepłe i nadmiarowe, mogą zjadać chleb żytni na zakwasie. Smarujemy go pastami lub dżemami z warzyw i owoców, polecanych przez św. Hildegardę. Można też położyć na niego mięso drobiowe i plasterek kiszonej marchwi lub buraka. Jeśli drób upieczemy w ziołach (szałwia, tymianek, hyzop, bertram), świetnie smakować będzie również z plasterkiem pieczonego jabłka. Całość popijamy herbatką z kopru włoskiego, jabłka lub dzikiej róży.

Przykładowe przepisy na pasty kanapkowe:

Przykładowe kremy/dżemy/marmolady św. Hildegardy:

  • pigwowa – klik
  • dereniowa – klik
  • z tarniny – klik
  • waniliowa z kasztanami - klik
  • inne - klik
  • miód kasztanowy - klik

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium