Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 45,00 zł
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kanapki, czyli z czym do chleba? 0
Kanapki, czyli z czym do chleba?

Chleb oczywiście orkiszowy, najlepiej zakwasowy (jak ten - klik), jednak osoby zdrowe, o dobrym trawieniu, ciepłe i nadmiarowe, mogą zjadać chleb żytni na zakwasie. Smarujemy go pastami lub dżemami z warzyw i owoców, polecanych przez św. Hildegardę. Można też położyć na niego mięso drobiowe i plasterek kiszonej marchwi lub buraka. Jeśli drób upieczemy w ziołach (szałwia, tymianek, hyzop, bertram), świetnie smakować będzie również z plasterkiem pieczonego jabłka. Całość popijamy herbatką z kopru włoskiego, jabłka lub dzikiej róży.

Przykładowe przepisy na pasty kanapkowe:

Przykładowe kremy/dżemy/marmolady św. Hildegardy:

  • pigwowa – klik
  • dereniowa – klik
  • z tarniny – klik
  • waniliowa z kasztanami - klik
  • inne - klik
  • miód kasztanowy - klik

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium