Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 59,00 zł
Tak Rodzinie Styczeń 2020
Tak Rodzinie Styczeń 2020
6,90 zł 2,00 zł
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 13,90 zł
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kanapki, czyli z czym do chleba? 0
Kanapki, czyli z czym do chleba?

Chleb oczywiście orkiszowy, najlepiej zakwasowy (jak ten - klik), jednak osoby zdrowe, o dobrym trawieniu, ciepłe i nadmiarowe, mogą zjadać chleb żytni na zakwasie. Smarujemy go pastami lub dżemami z warzyw i owoców, polecanych przez św. Hildegardę. Można też położyć na niego mięso drobiowe i plasterek kiszonej marchwi lub buraka. Jeśli drób upieczemy w ziołach (szałwia, tymianek, hyzop, bertram), świetnie smakować będzie również z plasterkiem pieczonego jabłka. Całość popijamy herbatką z kopru włoskiego, jabłka lub dzikiej róży.

Przykładowe przepisy na pasty kanapkowe:

Przykładowe kremy/dżemy/marmolady św. Hildegardy:

  • pigwowa – klik
  • dereniowa – klik
  • z tarniny – klik
  • waniliowa z kasztanami - klik
  • inne - klik
  • miód kasztanowy - klik

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium