Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
Liposomalna witamina B12 - Echt Vital - 250 ml
149,00 zł 122,00 zł
szt.
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
Potas, cytrynian potasu, proszek 500g, Echt Vital
89,00 zł 58,40 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 1100 1KG SUNVITA
15,90 zł 14,50 zł
Analiza pierwiastkowa włosa
Analiza pierwiastkowa włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
Nalewka piołunowa BIO MAITRUNK zestaw 3 szt.
227,70 zł 204,92 zł
szt.
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
Astaksantyna, 120 Kaps, Echt Vital
179,00 zł 127,46 zł
szt.
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
MĄKA BIO TYP 700 5KG SUNVITA
69,90 zł 61,00 zł
Produkt dnia
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
OLEJEK Z POKRZYWY BIO 50ml
41,00 zł
szt.
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
PILOGRIP 70 g PELARGONIA W TABLETKACH
74,90 zł
szt.
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
QUITTEN TABS 25g TABLETKI Z PIGWĄ
39,90 zł
szt.
MĄKA KASZTANOWA 500g SAGI SRL
MĄKA KASZTANOWA 500g SAGI SRL
21,90 zł
szt.
Oryginalna woda GRANDER®
Oryginalna woda GRANDER®
88,00 zł
szt.
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Masełko dyniowe z galgantem 0
Masełko dyniowe z galgantem

Jesienią i zimą często dopada nas chęć na coś słodkiego. Pyszne smarowidła z warzyw i owoców do orkiszowego chleba, naleśników lub gofrów - co zaskakujące - mogą tę chęć łatwo zaspokoić. Może więc masełko dyniowe albo migdałowe z odrobiną kakao?

 


Składniki: 1 szklanka puree dyniowego, 1/4 szklanki oleju kokosowego lub migdałowego, pół łyżeczki cynamonu, po szczypcie soli, galgantu, goździków i gałki muszkatołowej, można dosłodzić odrobiną syropu orkiszowego, ale nie jest to konieczne, pieczenie dobrze wydobywa naturalną słodycz dyni


Dynię obieramy, kroimy i pieczemy do miękkości w 200 stopniach, zgniatamy widelcem (można zawekować). Puree dyniowe na masełko podgrzewamy w rondelku, jeśli zdecydowaliśmy się na olej kokosowy podgrzewamy go razem z nim, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2-3 minuty, mieszając. Olej migdałowy, tłoczony na zimno, dodajemy do lekko podgrzanego puree, nie podgrzewamy go bo straci swoje drogocenne właściwości. Następnie razem z przyprawami całość masełka blendujemy na gładko.


Nam bardzo nam smakowało z dodatkiem czekoladowego masła migdałowego - wystarczy do tego przepisu - KLIK dodać 1-2 łyżki dobrej jakości kakao.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium