Newsletter

Kuchnia św. Hildegardy - przepisy i zdjęcia potraw. Pobierz darmowego e-booka.

Promocje
Analiza włosa
Analiza włosa
349,00 zł 299,00 zł
szt.
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
Alpha-Liponsaure Liposom. Echt Vital 250 ml
149,00 zł 45,00 zł
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
Sajsad liofilizat wiśnia 60 kaps
99,29 zł 95,00 zł
szt.
Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kasza orkiszowa z fenkułem i wędzonym pstrągiem 0
Kasza orkiszowa z fenkułem i wędzonym pstrągiem

Postne i miłe sercu danie św. Hildegardy. Kto jest przyzwyczajony do dzielenia talerza na kotlet, ziemniaki i surówkę, polubi to zestawienie. Zamiast pstrąga może być karmazyn czy sielawa (bywają w sklepach w wersji wędzonej).

Kaszę orkiszową grubą (najchętniej używam tej - KLIK) przepłukujemy na sicie, zalewamy podwójną ilością wody, dodajemy przyprawy (sól, pieprz do smaku, zioła św. Hildegardy - KLIK) i gotujemy do miękkości. Jeśli woda odparowała a kasza jest jeszcze twardawa, dolewamy odrobinę wrzątku. Ugotowaną zostawiamy chwilę pod przykryciem, żeby odpoczęła i napęczniała.

Fenkuły płuczemy, obieramy zdrewniałe końcówki i zdejmujemy wierzchnie warstwy (zużyjemy je podczas gotowania wywaru). Środki kroimy w paski, skrapiamy sokiem z cytryny, ewentualnie doprawiamy odrobiną soli i pieprzu (kubeba do kupienia tutaj – KLIK). Koper zostawiamy do dekoracji dania.

Wędzoną rybę obieramy ze skóry i ości, dzielimy na cząstki. Możemy też upiec w piekarniku szczupaka (KLIK po przepis) lub usmażyć na patelni filet z dorsza.

Na talerz wykładamy kaszę orkiszową, fenkuły i rybę. Całość dekorujemy fenkułowym koprem.

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium